Al món encara hi ha 35,8 milions d'esclaus

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Al món encara hi ha 35,8 milions d'esclaus

Resum: 

Aquestes són les principals conclusions que reflexa l'Índex Global d'Esclavitud publicat aquest 2014.

L'edició anual de l'Índex Global d'Esclavitud de la “Walk Free Foundation” calcula que arreu del món hi ha 36 milions de persones que viuen en condicions d'esclavitud moderna.

L'informe defineix l'esclavitud humana com a "tràfic d'éssers humans, treball forçat, esclavitud per endeutament, matrimoni forçat o explotació sexual amb finalitats comercials”.

Cinc dels països analitzats (Índia, Xina, Pakistan, Uzbekistan i Rússia) ténen 22 milions de persones (61% del total mundial) en aquesta deplorable situació. El país amb més gent a escala numèrica és l’Índia on es considera que hi ha 14,29 milions de persones esclaves. Mauritània és el país on un percentatge més elevat de la població viu en condició d'esclavitud (un 4% dels seus habitants).

L'Organització Internacional del Treball (OIT) calcula que el treball forçat genera més de 150.000 milions de dòlars en guanys il·lícits cada any, la qual cosa ho converteix en la segona major font d'ingressos per al crim organitzat internacional darrere del tràfic de drogues.

Podeu descarregar-vos l'informe complet aquí.

El següent vídeo és una conferència TED anomenada "Com acabar amb l'esclavitud al món" de Kevin Bales (se'n pot llegir la transcripció en diversos idiomes al web).

Afegeix un comentari nou