Amenaces de mort al bisbe Casaldàliga, que ha marxat de casa seva a un lloc indeterminat

 Font:
Font:

Amenaces de mort al bisbe Casaldàliga, que ha marxat de casa seva a un lloc indeterminat

Resum: 

El bisbe català Casaldàliga, proper a la teologia de l'alliberament, sempre ha sigut molest per les oligarquies d'algunes zones del Brasil. Resideix des de fa 40 anys al Brasil, i sempre ha estat implicat en els temes de drets dels indígenes.

Ha sigut la policia la que l'ha traslladat a uns 700 quilòmetres de Sao Felix do Araguaia, on ha residit fins ara, segons informa el diari Ara. Les amenaces de mort que ha rebut han estat el detonant d'aquest trasllat. La defensa del retorn de terres als pobles indígenes ha sigut bona part de la seva feina fins el moment.

Des de fa 20 anys, una ordre ministerial obligava als terratinents a marxar i a retornar les terres als indis Xavante. Segons una autorització judicial, aquest mes de desembre, els terratinents han de ser desallotjats de les terres.

Un clima de violència latent ha fet que s'hagi de refugiar lluny de casa seva, custodiat per la policia, a casa d'un amic religiós, segons el diari Ara

En el seu dia a dia, sempre ha donat suport als indis Xavante, “originàriament propietaris d'aquestes terres que després van passar a les mans dels terratinents. Casaldàliga, de 84 anys i malalt de Parkinson, ha rebut noves amenaces de mort per un conflicte latent des de fa mig segle. Aquest mes de desembre els terratinents hauran de ser desallotjats de les terres, d'acord amb una ordre ministerial que fa més de 20 anys que està pendent de compliment”, informa el diari Ara.

El bisbe Casaldàliga ha sortit en avió, protegit per la policia. Ara han de ser els moviments socials, l'administració brasilera i la comunitat internacional els que han de vetllar per que sigui reconeguda la propietat indígena de les terres Xavante.

Afegeix un comentari nou