Contes gravats en mp3 per a cuidar la cultura popular. Participa!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Contes gravats en mp3 per a cuidar la cultura popular. Participa!

Resum: 

Recuperar la tradició oral dels pobles, però ara a través del MP3, és l'original proposta que l'Associació COMSOC - Comunicació Social fa als alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de la província de Barcelona. Es tracta del Concurs de Podcast “Contes del Món”, on els participants graven amb l'ordinador aquelles històries tradicionals de les cultures del món, i les envien a través de la web www.contesdelmon.org. Els 24 contes més votats formaran part d'un llibre i un CD que serà editat el 2010 i que formarà part del material didàctic de la comunitat educativa. Fins el 11 de desembre!

Conèixer la realitat social de les diferents cultures que habiten en el món i sobretot d'aquelles dels països en vies de desenvolupament és l'objectiu del I Concurs de Podcast “Contes del Món” organitzat per l'entitat COMSOC.

La iniciativa, en aquesta 1a edició, està oberta als alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de la província de Barcelona. Els nens i joves haurien de gravar històries de la seva pròpia cultura o d'altres tantes que cohabiten el nostre planeta Terra. Els contes han de ser enviats en format mp3 i anar acompanyats de música de creació pròpia o bé extreta del catàleg de música lliure que suggereixen els organitzadors. Per a enviar-los, és tan simple com adjuntar-los al formulari d'inscripció que trobaràs en la web www.contesdelmon.org.

Els contes poden durar fins a 4 minuts, i ésser d'autoria individual o col·lectiva. Els autors poden presentar a concurs més d'un podcast. L'obra ha de ser escrita en català, encara que es poden incloure frases en altres llengües sempre que no interfereixin en la comprensió del mateix. Trobaràs més informació en les bases, A més, si necessites ajuda per a saber com gravar i amb quines eines fer-lo, COMSOC t'orienta a través d'un tutorial.

Tots poden participar!

El concurs és interactiu i en la portada del lloc s'oferixen 4 possibilitats de participació: pots escriure i gravar un conte; pots escoltar-los; votar per a seleccionar els millors; i pots també celebrar una “Diada dels Contes del Món” en el teu propi centre convidant als professionals conta contes i animadors amics de COMSOC que formen part d'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils. A més, pots fer arribar les teves fotos per a omplir la portada, depenent de com participis.

Els alumnes tenen fins al 11 de desembre per a enviar els seus treballs! A donar-se pressa. Cada setmana els internautes triaran 3 contes finalistes, que formaran part dels 24 contes seleccionats que seran inclosos en el llibre “Concurs de podcast, Contes del Món” que serà publicat en el 2010 i que és el premi del concurs. De forma paral·lela alguns dels contes es difondran en el Món Obert, el programa de cooperació i solidaritat de Ràdio L'Hospitalet, que es pot sintonitzar els dissabtes de 10 a 12h en el 96.3 de la FM i en www.radiol-h.cat.

Afegeix un comentari nou