Costa Rica i Mèxic guanyen el Mundial quant al desarmament

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Costa Rica i Mèxic guanyen el Mundial quant al desarmament

Resum: 

Segons FundiPau, són els dos països que més aposten pel desarmament i el control d’armes, entre tots els que participen al Mundial de Futbol de Brasil. Estats Units i Rússia són els pitjor classificats.

FundiPau ha realitzat una classificació dels estats que han estat presents al Mundial de Futbol de Brasil, tot fixant-se en la seva posició respecte els tractats de desarmament i control d'armes més rellevants. En aquest Mundial del Desarmament 2014 els guanyadors han estat Costa Rica i Mèxic.

Des d'aquesta ONG que promou la cultura de pau i la noviolència, afirmen que "aquest èxit va molt més enllà del reconeixement efímer d'uns bons resultats esportius i demostren un compromís amb la seguretat global que, a fi de comptes, fa possible que la població de tots els països hi guanyi".

Espanya i França ocupen el quart lloc de la classificació, juntament amb altres països com Portugal, Camerun o Equador. Tant un com l'altre obtenen mala nota en la lluita contra l'armament nuclear, ja que, s'han mostrat en contra de l'abolició de les armes nuclears.

La pitjor classificada és Rússia, ja que només ha signat i ratificat els tractats contra les armes biològiques i químiques. Els Estats Units es troben molt a prop de Rússia, l'única diferència és que sí han signat, encara que no ratificat, el Tractat sobre Comerç d'Armes.

Amb aquesta mirada diferent als estats participants a Brasil 2014, Fundi Pau ha volgut posar el focus en demostrar que "els països també es poden classificar en funció d'altres paràmetres que no depenen de la perícia esportiva d’uns jugadors, de la seva forma física o de l'atzar, sinó de les decisions polítiques que es prenen de forma conscient".

Afegeix un comentari nou