Desenvolupament sostenible i llegat de Rio+20: l'ONU crea un Centre de coneixement

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Desenvolupament sostenible i llegat de Rio+20: l'ONU crea un Centre de coneixement

Resum: 

La creació d'un Centre Mundial per al Desenvolupament Sostenible és un dels resultats de la Cimera de l'ONU sobre Desenvolupament Sostenible, Rio+20, ja tancada amb crítiques de la societat civil global, que l'ha considerat un fracàs. El nou Centre estarà obert a ONG i experts de tot el món.

El Govern del Brasil i el PNUD, el Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament, han anunciat la creació del Centre Rio +, el Centre Mundial per al Desenvolupament Sostenible, un important llegat que deixa la Conferència Rio+20: un Centre internacional de recerca i intercanvi de coneixements que vol reunir molt diversos agents socials: ONG, governs, agències de Nacions Unides, sector acadèmic i sector privat.

El Centre tindrà la seu a Rio de Janerio, Brasil, i començarà amb un pressupost de 5 milions de dòlars

Formular polítiques, ser una xarxa de coneixements i de persones i sectors socials és l'objectiu del Centre, que ja al néixer té el suport d'unes 25 institucions i organitzacions brasileres i internacionals. I també ho és constituir-se en un centre de referència per la promoció d'un dels debats definitoris d'aquest segle: la integració entre les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament sostenible.

Des dels seus inicis, el Centre Rio + aportarà continuïtat als debats que es van iniciar amb el Diàleg per al Desenvolupament Sostenible. El Diàleg va ser una iniciativa del Govern del Brasil amb el suport del PNUD que es va posar en marxa en el període preparatori a la celebració de Rio +20 com una forma d'impulsar activament les aportacions de la societat civil i els experts de tot el món.

Afegeix un comentari nou