El 2015 és l'Any Europeu del Desenvolupament

 Font:
Font:

El 2015 és l'Any Europeu del Desenvolupament

Resum: 

Com cada any, tant la Unió Europea com les Nacions Unides han donat a conèixer els temes on centraran l'interès durant el 2015. La primera ho farà en el desenvolupament i l'ONU en la llum.

El 2015 és, doncs, l'Any Europeu del Desenvolupament, amb el lema "El nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur", i l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum. Les entitats sense afany de lucre i altres tipus d'organitzacions es poden sumar tant a un com a l'altre participant en les activitats proposades o creant-ne de noves.

A la Unió Europea han posat la mirada en el desenvolupament, ja que, aquest any era el que s'havia marcat per assolir els Objectius del Mil·leni. L'Any Europeu del Desenvolupament pretén sensibilitzar la ciutadania sobre el paper de la UE en el desenvolupament internacional i en la resposta als reptes globals, alhora que animar-los a comprometre's i a participar de forma activa. Així, les decisions relacionades amb l'eradicació de la pobresa, el desenvolupament, les polítiques mediambientals i el clima estaran al centre d'atenció durant tot l'any.

En una enquesta realitzada el 2013, més del 80% dels europeus enquestats van assegurar que consideraven important l'ajuda al desenvolupament. Ara es pretén explicar-los com funciona. Així la tasca de les ONG europees de cooperació internacional i l'ajuda al desenvolupament que es realitza des d'Europa seran els protagonistes de l'any. També es posarà el focus en els partners dels països del Sud i s'explicarà com funciona el treball sobre el terreny.

Des de les Nacions Unides argumenten que la fotònica, la ciència i tecnologia basada en la llum, és present en tots els àmbits de la societat actual, des d’Internet, on la informació viatja a través de la llum per mitjà de fibres òptiques, fins a la utilització de làsers amb finalitats mèdiques i processos industrials en àrees com l'agricultura o la robòtica. Per això, volen dedicar el 2015 a donar a conèixer al món la importància de la fotònica i la necessitat d'explotar el poder de la llum per promoure avenços que siguin beneficiosos per a tota la societat.

Afegeix un comentari nou