En el marc de la post-catàstrofe nuclear al Japó: Fira de la Terra, contra les nuclears, a Barcelona

 Font:
Font:

En el marc de la post-catàstrofe nuclear al Japó: Fira de la Terra, contra les nuclears, a Barcelona

Resum: 

Diem post-catàstrofe per ser optimistes, ja que grans nivells de radio-activitat es detecten entre 40 i 100 quilòmetres de la central nuclear propera a l'epicentre del terratrèmol japonès. L'Associació Dia de la Terra ens proposa un Dia de la Terra-Catalunya els dies 16 i 17 d'abril al Parc de la Ciutadella i al passeig Lluís Companys de Barcelona.

Ens expliquen: “La Fira per la Terra diu NO a l'energia nuclear i vol impulsar la democratització de la generació d'energia -que la ciutadania aprengui a generar l'energia que fa servir per a la seva vida quotidiana-.”

En l'acte central d'aquesta 16a edició -que es celebrarà diumenge 17 d'abril a les 13 h-, la Fira recordarà les víctimes dels accidents nuclears -accident al Japó i 25 anys de Txernòbil- en un acte reivindicatiu, organitzat pel col·lectiu d'entitats que formen la plataforma "Tanquem les Nuclears". En l’acte protesta al bell mig de la Fira es llegirà un manifest en contra de les nuclears.

Altres activitats previstes en la 16a edició de la Fira són, per exemple: Diumenge 17 d'abril entre les 15,30 i les 17 h, dia internacional de la Lluita Camperola, els col·lectius, associacions i entitats que formen part de l'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC!) oferiran un acte unitari anomenat "La gran purga agroecològica". Es tracta d'una intervenció teatral massiva i reivindicativa dins el marc de la Fira, que tancarà les activitats relacionades amb la setmana de la lluita camperola, que commemorarà la lluita de tantes dones i homes que viuen per tal de recuperar el control sobre l'alimentació, l'agricultura, la terra, l'aigua, les llavors, els circuits de comercialització i els mercats locals. I altres:

  • .L'Associació Drap Art, que reuneix artistes que ens acosten al reciclatge creatiu, exposaran i comercialitzaran les seves obres i objectes de disseny realitzats a partir de materials totalment reciclables.
  • .Pagesos d'arreu de Catalunya i diverses parades del moviment Slow Food i del col·lectiu d’artesans Món Empordà oferiran els seus productes naturals i ecològics.
  • .Altres iniciatives.

Organitza: Associació Dia de la Terra-Catalunya (membre de Earth Day Network International (EUA), que promou activitats arreu del món sota la denominació de EARTH DAY NETWORK). www.diadelaterra.org. 16 i 17 d'abril al Parc de la Ciutadella, Passeig LLuís Companys de Barcelona.

Afegeix un comentari nou