Fes sentir la teva veu a Europa: opina sobre els sistemes de pensions europeus

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fes sentir la teva veu a Europa: opina sobre els sistemes de pensions europeus

Resum: 

La Unió Europea impulsa un debat sobre el sistema de pensions mitjançant el portal La teva veu a Europa que ha de permetre recollir les opinions de ciutadans, entitats i empreses interessades en la qüestió.

El debat, obert el dia 7 de juliol, parteix del Llibre Verd per a uns sistemes de pensions europeus adequats, sostenibles i segurs. El document resumeix en tres els principals reptes que cal afrontar en aquesta matèria:

  • L’envelliment de la població.
  • Els canvis en els sistemes de pensions.
  • L’impacte de la crisi econòmica.

Pel que fa a les prioritats, n’estableix quatre:

  • Adequació dels ingressos de la jubilació i sostenibilitat dels sistemes de pensions a llarg termini.
  • Equilibri sostenible entre el temps de treball i el temps de jubilació, de cara a facilitar una vida activa més llarga.
  • Eliminació dels obstacles a la mobilitat dins la UE.
  • Pensions més segures i transparents.

Sobre aquests quatre eixos estan estructurades les preguntes del qüestionari al voltant dels temes plantejats al Llibre Verd sobre el sistema de pensions que la Unió Europea posa a l’abast de ciutadans, entitats i empreses per tal de fomentar el debat i recollir les seves opinions sobre com la Unió Europea hauria d’afrontar el repte d’aconseguir pensions adequades i sostenibles per als seus ciutadans.

Les respostes al qüestionari podran ser publicades al portal La teva veu a Europa per a la seva consulta, amb el nom de la persona o entitat que l’ha enviada o bé mantenint-ne l’anonimat si així s’ha sol·licitat. De fet, tal i com assenyalen des de la Fundación Luis Vives, pot ser interessant que revisem les respostes a consultes ja tancades com ara la recent Consulta sobre les formes de consolidar els drets que atorga tenir la ciutadania de la Unió. Igualment, podem llegir la resta de consultes obertes així com les normes que regeixen la participació a les consultes i els principis generals del procés.

Per tenir-ne més informació, també podem consultar alguns aclariments sobre el procés de consulta així com sobre les qüestions relacionades amb els sistemes de pensions, com ara el paper que hi juga la Unió Europea o la seva opinió sobre la necessitat d’allargar o no el temps de vida laboral.

El període de consulta durarà quatre mesos i es tancarà el 15 de novembre de 2010.

Afegeix un comentari nou