"Guia per vestir sense esclavitud", un projecte que pots patrocinar a partir de 10 euros

 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Guia per vestir sense esclavitud", un projecte que pots patrocinar a partir de 10 euros

Resum: 

Amb un llarg recorregut a nivell internacional i català, la Campanya Roba Neta està entre l'impuls del comerç just, la defensa dels Drets Humans i la d'un treball digne en les subcontractacions a països del sud per part de les grans empreses de la moda. Ara inicia la publicació d'una "Guia per vestir sense esclavitud", per la qual demana aportacions ciutadanes puntuals a partir de 10 euros.

Sobre la Campanya Roba Neta

Es tracta d'una de les campanyes en actiu més veteranes del panorama internacional -va néixer a Holanda el 1989-. És una xarxa internacional d'ONG, sindicats i organitzacions de consumidors, que reivindiquen els drets laborals al sector tèxtil, donant suport a organitzacions locals i sensibilitzant al nord sobre les condicions precàries en les quals treballen moltes persones a països del sud.

Un projecte ciutadà i pels ciutadans, “neteja la teva roba d'injustícies”

Un altre àmbit d'acció ha sigut la pressió a les empreses del sector per aconseguir pràctiques més transparents i en contra de condicions de treball indignes, i la pressió als països productors i importadors per tal que respectin els acords de l'Organització Mundial del Treball, de Nacions Unides. A l'Estat espanyol la Campanya la coordina Setem des de 1997.

Un nou projecte de sensibilització pel qual demanen patrocinadors

A partir d'una aportació puntual de 10, 15, 25, 100, 200, 300 o 500, ara la Campanya es proposa publicar la “Guia per vestir sense esclavitud”. Un projecte ciutadà i pels ciutadans.

En aquest enllaç es pot accedir a tota la informació sobre el projecte, inclòs el vídeo explicatiu de la proposta. I fer l'aportació, coneixent les contrapartides, que van des de aparèixer com a patrocinador a la guia (per una aportació puntual de 10 euros), a aparèixer a la guia com a mecenes, i rebre un “pack” de 10 exemplars en paper de la Guia a la finalització del projecte, una subscripció de 2 anys a la revista SETEM (semestral), i un DVD del documental “Lo último en moda” (per una aportació puntual de 500 euros). El projecte té un cost de 6.000 euros.

La Guia inclourà informació actualitzada de les pràctiques de conegudes empreses del sector tèxtil europees -Inditex (amb marques com Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear...), Mango, Cortefiel, H&M, C&A, Levi's...-. I també un recull d'alternatives de consum de roba a L'Estat espanyol.

Podeu llegir una notícia que mostra l'actualitat de la Campanya (No perdis el fil i exigeix una compra pública ètica!) en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou