Per què les nenes han d'anar a l'escola?

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Per què les nenes han d'anar a l'escola?

Resum: 

Unicef ha realitzat recentment un estudi sobre l'educació i l'equitat d'on en podem extreure 6 fets que demostren que l'educació per les nenes té un impacte positiu no només en elles sinó en tota la societat.

L'educació, a més de ser un dret, és una de les eines més poderoses per crear un creixement econòmic, reduir les possibilitats de conflictes, augmentar la resiliència i crear un impacte positiu per a futures generacions.

En molts països on la pobresa i el sexisme és més accentuat tenir dret a l'educació encara és un privilegi reservat als nens. Per exemple, en zones en conflicte, l'educació es considera menys important per a nenes que per a nens. Malgrat tot, l'educació s'ha demostrat com una eina de canvi i és tan important per uns com pels altres.

Fets com els següents demostren els beneficis de l'educació:

  • Les dones índies amb educació secundària tenen un 30% més de possibilitats de poder prendre una decisió a la tria del seu marit que les de menys educació.
  • Les dones amb una educació més alta tenen més possibilitats que les dones sense educació de prendre les seves pròpies decisions en relació al nombre de fills, treballar fora de la llar o prendre decisions de la casa.
  • L'educació retarda l'edat de naixement del primer fill, el qual millora la salut tant de l'embarassada com del nen.
  • Els fills de pares educats són més tolerants i resolutius.
  • Les dones amb menys educació tenen més possibilitats d'associar la violència dels seus marits amb el fet que elles tinguin un comportament considerat no propi d'una esposa.
  • A Àfrica, el nombre de dones que veuen favorable la mutilació genital es redueix amb l'educació. Per exemple, a Mauritània, el 79% de les dones sense escolaritzar de l'edat de 15-49 veu favorablement la mutilació genital mentre que el 41% de les que tenen una educació secundària i el 21% de les noies amb educació terciària ho veuen bé.

Organitzacions com girleffect.org treballen per a l'educació i difonen els efectes que té poder accedir a l'escolarització en particular a les nenes:

Segons dades del banc Mundial, ja s'ha fet un progrés substancial cap a la igualtat a l'educació en comparació amb les dues passades dècades, i l'increment més significatiu ha sigut a les zones subsaharianes i sud asiàtiques. Però encara falta molta feina per fer.

Podeu accedir al document complet sobre educació i equitat aquí.

Afegeix un comentari nou