Si tens un mòbil en desús: mobilitza't per la selva

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Si tens un mòbil en desús: mobilitza't per la selva

Resum: 

Aquests mòbils que ja no es fan servir poden servir per protegir els ecosistemes africans.

Actualment a l’estat espanyol tenim més línies de telèfon actives que persones i només un 5% dels dispositius mòbils es recicla.

L’Institut Jane Godall ha instaurat el dia Internacional del reciclatge de telèfons i des de principis d’aquest mes ja es pot participar en la campanya: Mobilitza’t per la selva! La iniciativa pretén recollir els mòbils que ja no es fan servir, tant siguin operatius com que no, per a reduir l’explotació que es fa del coltan i la cassiterita, dos minerals necessaris per a produir aparells electrònics com mòbils, tabletes o portàtils.

L’extracció de coltan és font de conflictes bèl·lics a la República Democràtica del Congo deixant al seu pas un rastre de víctimes, refugiats, explotació de mà d’obra infantil i la destrucció de l’hàbitat de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les.

Donat aquest fet, l’objectiu de la recollida és:

  • Reutilitzar terminals i reduir la demanda dels seus components.
  • Reciclar els components útils i disposar adequadament els elements tòxics per evitar la contaminació del medi ambient.
  • Recaptar fons per als programes de desenvolupament de la conca del Congo.

Concretament, a través de la campanya mobilitza’t per la selva, es finança un projecte de reforestació realitzat amb l’ajuda de nens congolesos:


Per enviar el mòbil en desús de forma gratuïta i contribuir a la reforestació de la República Democràtica del Congo clica aquí.

Altres iniciatives que busquen la sostenibilitat dels mòbils és Fairphone. Un dispositiu construït amb el màxim de garanties per protegir l’entorn i les persones durant la seva producció.

Afegeix un comentari nou