Transparència Internacional publica el seu estudi anual sobre la corrupció

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Transparència Internacional publica el seu estudi anual sobre la corrupció

Resum: 

L'Índex sobre la Percepció de la Corrupció (IPC) 2014 analitza enguany 175 països d'arreu del món. Dinamarca és el país més ben valorat mentre que Espanya queda en la posició 37.

El proppassat 3 de desembre s'han presentat els resultats de l'Índex de Percepció de la Corrupció (IPC) 2014 elaborat per Transparència Internacional. L'estudi recull una visió panoràmica sobre el tema i classifica de 175 països segons el seu nivell de corrupció, en funció de la percepció que en tenen els seus ciutadans i els molt diversos especialistes i col·lectius consultats a cada país.

Dinamarca i Nova Zelanda se situen en les dues primeres posicions de 2014, amb una puntuació de 92 i 91 sobre 100 respectivament, mentre que Corea del Nord i Somàlia comparteixen l'últim lloc ja que són els països més corruptes, amb només 8 punts. D'altra banda, la puntuació de diversos països ha tingut un augment o descens d’almenys quatre punts. Els descensos més marcats són els de Turquia (-5), Angola, Xina, Malawi i Rwanda (tots ells -4), això malgrat haver tingut en alguns casos un creixement econòmic de més del 4 per cent en els últims quatre anys. Les millores més notables són les de Costa d'Ivori, Egipte, Saint Vincent i les Grenadines (+5), Afganistan, Jordània, Mali i Swazilàndia (+4).

Podeu explorar els resultats de l'estudi al següent mapa interactiu:

Espanya obté una puntuació similar (60) a la de 2013 (59). L'any passat l’estat espanyol va descendir 10 posicions a l'Índex (fins al lloc 40 del rànquing global) i aquest any està en el lloc 37 entre els 175 països analitzats. En realitat, aquestes petites pujades i baixades no expressen un canvi real, només petites variacions a causa dels efectes dels decimals en el conjunt. L’estudi demostra que en el seu conjunt la corrupció a Espanya no és sistèmica, com passa a d'altres països, sinó que es basa en múltiples escàndols de corrupció política en els nivells superiors dels partits i als governs locals i autonòmics.

Podeu fullejar l'estudi aquí sota:

Afegeix un comentari nou