Trobada a Catalunya sobre turisme rural comunitari

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Trobada a Catalunya sobre turisme rural comunitari

Resum: 

Hi participen operadores de turisme comunitari de diversos països. Potenciar el turisme responsable i establir vincles amb organitzacions catalanes, en el marc del turisme rural, els objectius.

La trobada l'organitza l'entitat Alba Sud, amb la col·laboració de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme (CETT-UB), Èxode Viatges, Tosca, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Diputació de Barcelona, entre el 20 i el 29 d'octubre 2013. Es volen enfortir els llaços comercials, i l'intercanvi d'experiències i iniciatives en turisme rural comunitari, una de les formes de turisme responsable.

La majoria dels participants que ens visiten són representants de tour-operadores llatinoamericanes, més un d'una agència anglesa, i hi participaran juntament amb membres d'organitzacions catalanes vinculades a la idea de turisme responsable (agències, universitats, ONG i administracions locals).

El Salvador, Belize, República Dominicana, Costa Rica, Nicaragua, Brasil, Equador, Bolívia, Xile, Argentina i Anglaterra són els països d'origen dels participants de fora, a la trobada. Participants que explicaran les seves propostes i coneixeran experiències de turisme rural amb fonaments comunitaris a Catalunya (Garrotxa, Penedès, Vallès...).

La trobada és oberta a tothom durant la sessió d'obertura, el 21 d'octubre (16h a 20h), a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès. Es presentaran les propostes de les tour-operadores comunitàries

Sobre el turisme rural comunitari

El turisme rural comunitari ha estat concebut per xarxes de col·lectius rurals d'Amèrica Llatina, a vegades establint les seves pròpies operadores, o acordant el seu desenvolupament amb iniciatives privades. Aquestes xarxes de col·lectius, majoritàriament indígenes i camperoles, han desenvolupat en algunes ocasions formes organitzatives de tipus comunitari que tenen un paper central en el seu propi desenvolupament. Les iniciatives al voltant del turisme, però, no substitueixen en les comunitats a les activitats tradicionals (agricultura, ramaderia, pesca, artesania, gestió forestal).

Així els visitants poden “conèixer en primera persona, de la mà de la població local, l'entorn natural, la vida quotidiana de la gent, les activitats productives tradicionals, la seva història...”. Els turistes saben també que amb aquest viatge estan contribuint a una millora sostenible de les economies locals.

Afegeix un comentari nou