Una cadira buida per Oleg Sentsov a la Gala dels VII Premis Gaudí

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una cadira buida per Oleg Sentsov a la Gala dels VII Premis Gaudí

Resum: 

L’acadèmia del Cinema Català va sumar-se ahir al fenomen de la “cadira buida” en mostra de solidaritat amb el director Oleg Sentsov, retingut a la presó des del maig de 2014

Durant els 9 mesos que Sentsov ha passat retingut a la presó sense ser jutjat, l’European Film Academy EFA, ha realitzat diverses mostres de solidaritat per ajudar al director en aquesta difícil situació entre les quals s’inclouen cinc notes de premsa, una carta al president Vladimir Putin i altres alts funcionaris, signada per personalitats com Agustín Almodóvar, Pedro Almodóvar o Mike Downey o un fons per fer aportacions on ja s’han aconseguit un total de 10000€.

L’última de les accions que s’està portant a terme és deixar una cadira buida a cada un dels festivals cinematogràfics que es van celebrant. Igual que l'Acadèmia del Cinema Català, va fer ahir, Festivals com el de Venècia, Varsòvia, Motovun, San Sebastiàn o la Gala dels Premis de Cinema Europeus a Riga també han ja deixat una cadira buida a les seves cerimònies perquè el seu cas no s’oblidi.

Oleg Sentsov va ser detingut a la seva llar de Crimea, el dia 11 de maig sota sospita d’estar tramant un atemptat terrorista. El Servei de Seguretat Federal rus assegura que Oleg ha admès haver planejat atacs contra ponts de les vies del tren, línies elèctriques i monuments públics. En la seva defensa, el seu advocat, Dmitry Dinze diu que Sentsov nega estar involucrat. I, paral·lelament, els coneixedors de Sentsov, creuen que el cas té naturalesa política, al ser Sentsov un dels pocs personatges amb talent al món de la cultura a Crimea que es va oposar a la ocupació russa.

Sentsov és autor de la pel·lícula Gámer (2011) guanyadora d’un premi al Festival Internacional de Rotterdam i al Festival de Janti Mansinsk a Sibèria.

Aquí en podeu veure el tràiler:

Afegeix un comentari nou