UPF i UAB atorgaran ajuts econòmics a projectes solidaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

UPF i UAB atorgaran ajuts econòmics a projectes solidaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Les dues universitats han obert durant novembre i desembre les convocatòries per a que iniciatives de cooperació per al desenvolupament o de solidaritat amb col·lectius exclosos puguin accedir a fons econòmics.

Els requisits per accedir als ajuts econòmics, així com les condicions sobre els terminis de presentació de projectes i també les modalitats de les iniciatives que podrien rebre'ls varien. El factor comú és, però, que ambdues universitats destinaran recursos a projectes de cooperació per al desenvolupament o, en el cas de la UPF, també per a col·lectius exclosos o en risc d'exclusió de Catalunya.

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la seva banda, va obrir la convocatòria el passat 26 de novembre i es tancarà demà dimecres 18 de desembre. Ofereix els ajuts econòmics a tres modalitats de projectes: cooperació universitària per al desenvolupament, cooperació per al desenvolupament amb ONG o altres entitats i solidaritat amb col·lectius exclosos o amb risc d'exclusió a Catalunya. La dotació econòmica prové dels membres de la comunitat universitària que col·laboren amb la Plataforma UPF Solidària, de la pròpia Universitat i del Consell Social i aquest curs és de 40.000 €.

En el cas de la UPF, tot membre de la comunitat universitària pot presentar el seu projecte, ja sigui estudiant, personal docent i investigació o personal d'administració i serveis. El 18 de gener com a data límit, la Comissió Avaluadora hauria de fer pública la resolució de les subvencions a través de UPF Solidària.

Pel que fa a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és la Fundació Autònoma Solidària (FAS) qui obra dues convocatòries per al Fons de Solidaritat. La primera, destinada a Personal Docent i Investigador (PDI) i Personal d'Administració i Serveis (PAS) i la segona pensada per a estudiants de postgraus, màsters i doctorats.

El Fons de Solidaritat de la UAB promou, d'una banda, accions de cooperació per al desenvolupament entre la Universitat i els països del Sud, i, d'altra, activitats d'educació per al desenvolupament al Campus. El període de presentació de projectes s'obrirà el proper 7 de gener i finalitzarà el 25 d'abril.

Afegeix un comentari nou