Acord marc de col•laboració entre l'ACCD i UNICEF per treballar en la protecció dels drets de la infància

Acord marc de col•laboració entre l'ACCD i UNICEF per treballar en la protecció dels drets de la infància

Resum: 

És el primer acord que es tanca amb el Fons de les Nacions Unides per a la Infància i el signarà el vicepresident del Govern en nom de l’ACCD.

El Govern de la Generalitat i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) treballaran conjuntament amb l’objectiu d’assegurar la promoció i protecció dels drets de la infància, satisfer les seves necessitats bàsiques i crear les condicions que facilitin el seu desenvolupament, especialment als països en desenvolupament. Així ho recull l’acord marc de col•laboració que el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la directora del Departament de Mobilització de Recursos i Aliances amb el Sector Públic (PARMO) d’UNICEF, Afshan Khan, varen signar a Nova York.

L’acord tindrà una durada de 4 anys, durant els quals s’aniran concretant fons temàtics, projectes i programes.

Aquest acord marc es desplegarà en dos fons temàtics. Es tracta dels fons “Educació de qualitat al Marroc” i “Protecció a la Infància”, també al Marroc, que és país prioritari de la cooperació catalana. Els fons comptaran amb una aportació econòmica de l’ACCD de 250.000 euros cadascun.

El primer fons cerca garantir una escolarització primària universal i inclusiva, flexible i adaptable a les dinàmiques i especificitats locals i alhora fer front als principals obstacles de l’accés de les nenes i adolescents a l’educació al Marroc. El segon, pretén trobar sortida als nens, nenes i joves que es troben en una situació de vulnerabilitat extrema: víctimes de la violència, de l’abandonament, en conflicte amb la justícia, sotmesos a la immigració o obligats a treballar. En aquest sentit, el fons d’UNICEF té com a objectiu millorar el marc jurídic de protecció d’infants i joves de Marroc, i alinear-lo amb els estàndards internacionals.

Etiquetes: 

Comentaris

Isabel encaixa al fairstart això?

isabel

Afegeix un comentari nou