Dret a l'Aigua Potable i al Sanejament. L'ONU reconeix aquest dret al qual no tenen accés 884 milions de persones.

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dret a l'Aigua Potable i al Sanejament. L'ONU reconeix aquest dret al qual no tenen accés 884 milions de persones.

Resum: 

El passat 28 de juliol, l'Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer l’accés a l’aigua potable com a dret humà bàsic i va instar a garantir que els 884 milions de persones que no tenen accés a l’aigua puguin exercir aquest dret.

L’ambaixador de Bolívia va subratllar la importància de considerar l’accés a l’aigua i el sanejament com un dret i fer-lo realitat i va dir que segons l’informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de Unicef, cada dia moren 24.000 nens en els països en desenvolupament a causa de l’aigua contaminada per diarrees i altres causes que es poden prevenir. “Això significa que mor un nen cada tres segons i mig: un, dos, tres...

Aquesta resolució reconeix el dret humà a l'aigua potable i al sanejament, l'Assemblea va expressar la seva profunda preocupació pel fet de que 884 milions de persones no tinguin accés a l'aigua potable i més de 2,6 mil milions no tinguin accés a sanejament bàsic i va demanar als Estats i organitzacions internacionals que proporcionin recursos financers, creïn capacitats i transferència de tecnologia, particularment a països en desenvolupament, i intensifiquin els seus esforços per proporcionar aigua neta i pura, potable accessible i assequible i sanejament per a tothom. La resolució va ser adoptada sense cap vot en contra, amb 122 vots a favor i 41 abstencions.

Tenint en compte el compromís de complir plenament amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, l’Assemblea va expressar la seva inquietud que 1,5 milions de nens menors de cinc anys moren cada any com a conseqüència de l'aigua i les malalties relacionades amb el sanejament, reconeixent que l’aigua potable i el sanejament estan integrats dins dels drets humans.

Per ampliar aquesta informació podeu consultar els següents enllaços:

Acta de la sessió (només en anglés)
• Podeu consultar la traducció d'aquest acta amb google
Projecte de resolució relatiu al dret a l'aigua i sanejament
Servei de notícies de les Nacions Unides
Notícia d'Ecologistes en Acció
• Notícia relacionada de Xarxanet: Els objectius del Mil·leni en entredit

Afegeix un comentari nou