El Síndic de Greuges demana ajudes per a les activitats extraescolars

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Síndic de Greuges demana ajudes per a les activitats extraescolars

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 30 de setembre, el Síndic de Greuges i l’adjunta per a la defensa de la infància i adolescència van alertar sobre les desigualtats d’accés a les activitats extraescolars.

´

El Síndic de Greuges i l’adjunta per a la defensa de la infància i l’adolescència van comparèixer el passat dia 30 de setembre davant la Comissió del Síndic amb l’objectiu de presentar i debatre l’Informe sobre els drets dels infants al lleure educatiu, a les sortides i a les colònies escolars.

D’aquest informe es desprèn que existeix una desigualtat d’accés a les activitats extraescolars per part dels infants de Catalunya, essent els infants socialment afavorits els que participen en més activitats. Per tant, es proposa un sistema d’ajuts amb prioritat per les famílies amb rendes baixes.

Una de les principals reivindicacions es que la Conselleria d’ensenyament reguli les activitats extraescolars dels centres vinculats al Servei d’Educació de Catalunya, tant pel que fa als centres públics com concertats.

El síndic va insistir en la necessitat de que les famílies amb rendes més baixes tinguin prioritat a l’hora d’accedir a ensenyaments no reglats, com per exemple, la música, la dansa o els idiomes.

Les principals recomanacions de l’Informe són les següents:

  • Desplegar normativament el dret dels infants a les activitats de lleure educatiu en condicions d’igualtat.
  • Crear ajuts econòmics per als infants socialment desfavorits.
  • Elaborar plans locals de dinamització del lleure educatiu.
  • Reconèixer i promoure els agents de lleure educatiu.

Aquest informe ha estat confeccionat per una comissió creada a iniciativa del Síndic i representats del sector del lleure a Catalunya, com per exemple, l’Acció Escolta de Catalunya, l’Agrupació Esportiva d’Associacions d’Esport Escolar de Catalunya, COCARMI, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la FAPAC, la FEDAIA, la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Pere Tarrés, la PINCAT o la Taula per a la Infància i l’Adolescència, entre d’altres.

Afegeix un comentari nou