Nou Impuls de la Mediació a Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nou Impuls de la Mediació a Catalunya

Resum: 

Es signa un nou conveni per l’impuls de la mediació a Catalunya entre el Departament de Justícia i la Fundació privada Carmen i María José Godó. L’Objecte del conveni és reduir mitjançant la figura de la mediació la congestió actual que viuen els diferents jutjats catalans i potenciar l’acord i la resolució pacifica dels conflictes front la via processal.

Amb el nou conveni es milloren i s’amplien els acords anteriors, tant en els àmbits de conflictes on es podria aplicar la mediació, com pel que fa a les persones a qui aquesta mediació és aplicable, incidint especialment en la gratuïtat de la mediació en el cas de persones en especial situació d’exclusió social.

Amb l’acord també es vol donar a conèixer i difondre la figura de la mediació com a eina de resolució de conflictes interpersonals i, a la vegada, es vol treballar per la formació d’experts en la matèria i el recolzament de projectes en l’àmbit de la mediació.

La llei de mediació catalana és del juliol passat, en concret, es tracta de la llei de mediació, Llei 15/2009, de 22 de juliol. És una llei que amplia els àmbits de la mediació civil tant en l’àmbit familiar con en d’altres aspectes civils com són:

  • Els conflictes relacionals sorgits dins l’àmbit de les associacions i fundacions.

  • Els conflictes entre veïns d’una mateixa comunitat de propietaris o veïns d’una urbanització.

  • Les diferències greus en l’àmbit de la convivència ciutadana o social.

  • Els conflictes derivats d’una diferent interpretació de la realitat deguda a la coexistència de les diverses cultures presents a Catalunya.

Afegeix un comentari nou