Tresca Jove: Inclusió laboral a través del lleure

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tresca Jove: Inclusió laboral a través del lleure

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Una de les experiències que es donarà a conèixer al IV Congrés del Tercer Sector Social és el Projecte Tresca Jove, d’inclusió sociolaboral de joves a través del lleure.

El IV Congrés del Tercer Sector Social és una magnífica oportunitat per conèixer diferents projectes i bones pràctiques i per poder compartir i debatre en relació als temes que interessen a les entitats del Sector.

Dins d’aquestes experiències, es presentarà el projecte Tresca Jove. Aquest programa pretén afavorir la inclusió laboral i social dels joves a través del lleure educatiu.

Hem volgut entrevistar a Remei Sáez, tècnica del àrea social de la Fundació Catalana de l’Esplai i que participa directament en el Projecte Tresca Jove. Li hem fet les següents preguntes:

Quins són els principals objectius del Projecte Tresca Jove?

El Tresca Jove és un programa que té com a missió afavorir el desenvolupament personal i la inclusió sociolaboral de persones joves des de l’acompanyament, la formació i una primera experiència laboral en el mon del lleure, per tal de prevenir les situacions de vulnerabilitat o deteriorament cap a situacions de risc social.

Quin diries que és el principal factor d’èxit del Projecte?

L’Èxit del Tresca Jove es la suma de diferents accions, per una banda el treball en xarxa, l’acompanyament personalitzat, l’educació en valors, el desenvolupament d’habilitats bàsiques per la vida i el protagonisme dels joves en el seu projecte de vida.

Com creus que afavoreix a la participació dels joves dins la societat?

Des del Tresca Jove treballem l’educació en valors i les habilitats bàsiques per la vida. La participació comença amb el treball personal, quan el jove es fa càrrec de la seva vida i es responsabilitza, pot connectar amb el sentiment de pertinença, d’inclusió a la societat.

Afegeix un comentari nou