DEACAT, El desfibril·lador ben a prop!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

DEACAT, El desfibril·lador ben a prop!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

DEACAT és una aplicació que permet localitzar el desfibril·lador més proper i de pas trucar al 112. L'aplicació és gratuïta i ja es pot descarregar a l'AppStore i al Google Play.

Dipsalut ha presentat aquesta setmana DEACAT, una aplicació per mòbils i tauletes que localitza el desfibril·lador més proper, i què a més a més truca al 112 per rebre les instruccions correctes per poder atendre correctament, la persona que ha patit una aturada cardíaca. Aquesta aplicació pot detectar el mig miler de desfibril·ladors que estan als carrers, places i equipaments de diferents municipis de les comarques gironines.

DEACAT té dos opcions: l'opció de consulta i l'opció d'emergència. L'opció de consulta permet geolocalitzar els desfibril·ladors d'ús públic, amb opcions de cerques per municipi o comarca. L'opció d'emergència facilita la trucada al 112 i també dona unes pautes d'emergència.

Aquesta aplicació ha estat creada sota el paraigües del programa «Girona, territori cardioprotegit». Aquest programa ha desplegat per tot el territori gironí, 747 desibril·ladors. Alguns d'ells, ja han salvat la vida a 24 persones que han patit una aturada cardíaca al carrer.

Per a saber-ne més: Emporda.info

Afegeix un comentari nou