Oxfam Intermón presenta el seu informe "La realitat de l'ajuda"

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Oxfam Intermón presenta el seu informe "La realitat de l'ajuda"

Ravalnet

Resum: 

Amb aquest document, l'ONG analiza anualment els esdeveniments que han tingut lloc en relació a la política española de cooperació al desenvolupament, així com els seus reptes de futur.

L'informe porta per títol "2016-2020: El retorn d'España a la comunitat de donants" i diagnostica la situació actual en aquest àmbit. Oxfam Intermón fa balanç de l'anterior legislatura, oferint dades que mostren com ha estat desatesa la cooperació al desenvolupament per part de l'anterior govern de l'Estat espanyol.

  • La política pública d'ajuda va decréixer del 70% des de 2009 al 53% des de 2011.
  • Els fons d'ajuda humanitària espanyola han caigut un 82% des de 2009 i un 68% des de 2011.
  • Espaya va destinar el 2014 un 0,13% de la seva renda nacional bruta (RNB) a Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD), en comparació a la mitjana europea que es situa en el 0,42%.

L'informe planteja la necessitat de crear un full de ruta que situï la cooperació al desenvolupament al centre de l'agenda política perquè l'Estat espanyol torni a ser solidari i a la comunitat internacional de donants.

Per tal d'assolir-ho, proposa augmentar les partides pressupostàries destinades a solidaritat i desenvolupament sostenible, reformar l'estructura administrativa de la cooperació espanyola i augmentant l'assistènica humanitària a partir de crèdits extraordinaris.

Si vols consultar l'informe, ho pots fer a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou