Pitjor que els pares

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Pitjor que els pares

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Un 59 per cent de la població creu que la crisi actual empitjorarà el futur econòmic i social de les generacions futures. Una tendència pessimista que es reflecteix en l'estudi sobre el Benestar a l'estat espanyol desenvolupat per la Federació d'Ajuda a la Drogadicció (FAD) i l'Obra Social Caja Madrid.

"Això passarà". Fins fa un any el pensament predominant a la societat espanyola és que ens afrontàvem a una crisi cíclica, "un negre teló de fons" que passaria i les coses tornarien a la normalitat. A partir del maig de 2010, però, la percepció social de la crisi comença a canviar i entrats al 2011 és pot afirmar que el pessimisme s'ha imposat entre els ciutadans.

Així ho demostra l'estudi "Benestar a Espanya. Idees de futur des del discurs de pares i mares", desenvolupat per la FAD i Obra Social Caja Madrid. Un anàlisi de l'evolució de la percepció de la ciutadania sobre la crisi durant el darrer any que remarca la poca confiança en el futur. Un 60 per cent dels pares i mares amb fills adolescents creu que la crisi empitjorarà el futur econòmic i social dels seus fills. I un 53 per cent, directament es mostren convençuts que les pròximes generacions perdran protecció social.

Aquesta percepció alhora ve acompanyada per un canvi de valors, també reflectit en l'estudi. Al ja conegut i preocupant augment del racisme, que es reflecteix amb una menor tolerància als immigrants, s'hi uneix una tendència general a l'individualisme. Una tendència basada en gran mesura al convenciment que el benestar propi només depèn d'un mateix.

Segons l'estudi de FAD, aquest individualisme també està fent reeixir valors tradicionals. Així, la societat marca una tendència cap a tornar a creure en l'esforç personal i el consum responsable com a solucions.

Estudi FAD - Aquí podeu trobar un resum de l'estudi desenvolupat per la FAD.

Afegeix un comentari nou