Torna Technovation, per apoderar les noies en tecnologia

Colectic
Equip participant al Technovation Challenge 2017 mostra l'aplicació que han creat Font: Associació Espiral
Equip participant al Technovation Challenge 2017 mostra l'aplicació que han creat Font: Associació Espiral
Equip participant al Technovation Challenge 2017 presentant l'aplicació que han creat Font: Associació Espiral
Equip participant al Technovation Challenge 2017 presentant l'aplicació que han creat Font: Associació Espiral

Torna Technovation, per apoderar les noies en tecnologia

Colectic

Resum: 

Juntar-se amb altres noies i crear aplicacions mòbils que solucionin problemes de la seva comunitat. Aquest és el repte que planteja el concurs a joves d'entre 10 i 18 anys. Els ofereix formació i el suport de dones referents.

Només una de cada 10 alumnes d’enginyeria informàtica són dones. Diversos estudis asseguren que és a l’adolescència quan les noies perden l’interès per les carreres STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), a causa de prejudicis, estereotips i missatges subliminars. Amb l'objectiu d'evitar això i apoderar les noies en tecnologia, l'any 2010 va néixer Technovation, un concurs internacional que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món.

Techovation ofereix als grups de noies un programa formatiu i el suport de mentores, que les acompanyen al llarg de tot el procés. A més de crear l'app, també aprenen a comunicar les seves idees i traduir-les en un pla de negoci.

A l'edició 2017 van participar 199 noies de Catalunya, que van comptar amb el suport de 47 mentores. El primer semestre de 2018 es desenvoluparà una nova edició d'aquest concurs i el període per realitzar la inscripció ja és obert.

Mentores: suport i inspiració

Sempre que es parla de l'escletxa digital de gènere es destaca que calen dones referents en les TIC, que inspirin a les més joves. Per això, la figura de la mentora és molt important en Technovation. No només perquè dona suport i assessora les noies en tot el procés, sinó perquè els demostra que és possible ser dona i treballar en el sector TIC.

Així doncs, la nova edició del concurs obre també la crida per a mentores. Han de ser dones que tinguin coneixements del món de l'empresa o de l'àmbit de creació d'aplicacions mòbils i que vulguin compartir una mica del seu temps amb els grups de noies.

De Technovation a carreres tecnològiques

Les dades recollides en edicions anteriors del programa mostren que produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital.

Així, un 67% d'elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa i el 58% de les participants inicien estudis en l'àmbit de la tecnologia.

Afegeix un comentari nou