Un nou web per donar a conèixer les ofertes de voluntariat a la ciutadania

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
La ciutadania podrà filtrar les ofertes arreu de Catalunya per territori.
La ciutadania podrà filtrar les ofertes arreu de Catalunya per territori.
Logo de 'Voluntariat per a tothom'.
Logo de 'Voluntariat per a tothom'.
El nou web tindrà un mapa interactiu on es veurà la ubicació geogràfica de cada oferta.
El nou web tindrà un mapa interactiu on es veurà la ubicació geogràfica de cada oferta.

Un nou web per donar a conèixer les ofertes de voluntariat a la ciutadania

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

Voluntariatenunclic.cat aposta per un disseny més modern i ara la borsa de la Federació Catalana de Voluntariat Social geolocalitzarà les ofertes de voluntariat arreu del territori a través d’un mapa interactiu.

Voluntariatenunclic.cat renova la seva imatge. La borsa de voluntariat de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ara aposta per un disseny més modern, un web responsiu i la millora de la usabilitat de la interfície. Amb aquest nou disseny, la plataforma presenta amb major claredat les ofertes de voluntariat perquè la ciutadania trobi allò que busca amb més facilitat.

Així doncs, la pàgina web es dividirà en una plana principal amb els diferents tipus de voluntariat que s’ofereixen, una secció d’enllaços d’interès i una pàgina interna amb les ofertes de les diferents entitats. De la mateixa manera que amb l’anterior web, les ofertes es dividiran en tres colors:

  • Volcat – Voluntariat per a tothom
  • Voljove – Voluntariat 16-18 anys
  • Volcor – Voluntariat d’empresa

Amb el nou disseny, les ofertes es poden filtrar per tipus de voluntariat. A més, s’ha incorporat un desplegable de cerca avançada per seleccionar les ofertes segons província, àmbit, dedicació o disponibilitat. D’aquesta manera les persones usuàries poden adaptar la cerca a les seves preferències, motivacions i interessos.

El web és un espai en línia que permet gestionar àgilment les places de voluntariat de les entitats. A més, ara compta amb un nou logo de la borsa alineat amb la imatge corporativa de la FCVS perquè sigui més fàcil la identificació del portal d’ofertes.

Una de les novetats de voluntariatenunclic.cat és la obertura a entitats que no formen part de la FCVS. Fins ara, el servei de Borsa de Voluntariat en línia era una eina exclusiva per entitats federades. Amb la posada en marxa del nou domini, qualsevol entitat que tingui un programa de voluntariat pot publicar ofertes de voluntariat amb l’objectiu de promoure una participació activa entre la ciutadania.

Un nou mapa geolocalitzarà les ofertes arreu del territori

La borsa de voluntariat social ha incorporat un nou mapa de Catalunya on apareixeran les ofertes de voluntariat segons el municipi on estiguin publicades. Amb aquesta nova eina, s’aposta clarament per donar visibilitat al territori i fer que les dades com la ubicació del lloc de voluntariat siguin més accessibles i visuals. Els marcadors de les oportunitats de voluntariat també apareixeran en el seu respectiu color per facilitar la cerca.

Nova redistribució de les ofertes

Quan una entitat publica una oferta de voluntariat, si bé abans apareixien en forma de llistat, ara amb el nou web la distribució serà en quadrícula. D’aquesta manera les persones interessades poden fer clic a la capsa que més els cridi l’atenció i aquesta desplegarà tota la informació rellevant sobre la demanda de voluntariat, com la descripció, el lloc on es farà o el contacte amb l’entitat.

Una borsa col·laborativa que suma!

Voluntariatenunclic.cat ha permès un pas més en l’evolució de les borses en línia que tant Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva com la FCVS treballen, conjuntament, des de l’any 2013. El nou web s’ha desenvolupat per unir esforços i aconseguir donar un millor servei a les entitats que duen a terme projectes a favor de la inclusió de col·lectius vulnerables, promovent la participació de la ciutadania. El projecte ha estat finançat per l’Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou