150 participants als camps de solidaritat de Setem, aquest estiu

150 participants als camps de solidaritat de Setem, aquest estiu

Resum: 

Setem celebra el 20è aniversari dels camps de solidaritat amb més de 150 participants que aquest estiu viatgen a Àfrica (Camerun, Senegal i Marroc), Àsia (Filipines i Índia) i Amèrica Llatina (Brasil, República Dominicana, El Salvador, Equador, Guatemala, Mèxic i Nicaragua).

L'objectiu dels camps és fonamentalment apropar la realitat dels països del Sud als participants. Explica Setem: “els camps de solidaritat consisteixen en un programa de formació sobre la realitat de desigualtat Nord-Sud i una experiència d'intercanvi, convivència i col·laboració durant l'estada”.

Educació, comerç just, migracions i Drets Humans són algunes dels eixos dels camps. Aprofitant l'aniversari, l'organització ha realitzat un estudi sobre la incidència dels camps. Algunes de les conclusions són que “el pas pels camps de solidaritat afavoreix que els participants decideixin augmentar la seva implicació social. En concret, el 79% de les persones que han realitzat camps ha augmentat la seva implicació social en la societat catalana”, segons l'estudi.

Notícia prèvia a xarxanet.org: estudi “La taca d’oli. Impacte de 20 anys dels Camps de Solidaritat”.

Afegeix un comentari nou