10 llibreries cooperatives per regalar literatura aquest Nadal (i un bonus extra)

Ravalnet
La llibreria cooperativa La Carbonera, situada al barri del Poble Sec de Barcelona. Font: La Carbonera
La llibreria cooperativa La Carbonera, situada al barri del Poble Sec de Barcelona. Font: La Carbonera

10 llibreries cooperatives per regalar literatura aquest Nadal (i un bonus extra)

Ravalnet

Resum: 

Aquest model, que aposta per la participació activa i la creació de comunitat, s'ha fet un lloc en el sector del llibre.

El model cooperativista ja fa temps que es troba a gust en el sector del llibre. La participació activa de les persones sòcies i una governança horitzontal fan que sòcies, passejants i lectores se'n sentin part i prefereixin consumir literatura en projectes que practiquen valors socials i posen les persones al centre i que, més enllà del concepte tradicional de llibreries, fan de punt de trobada perquè hi passin altres coses.

Fem un llista de 10 llibreries cooperatives per regalar literatura aquest Nadal:

  • La Carbonera

Aquesta llibreria del barri del Poble Sec de Barcelona és un projecte cooperatiu que les seves sòcies entenen de manera compartida i des de la cooperació amb voluntat transformadora i fent seva la idea d'economia social i solidària des d'una perspectiva feminista entesa en el seu sentit més ampli com a posar la vida al centre.

  • Sendak

És una llibreria barcelonina especialitzada en literatura infantil i juvenil però també hi trobareu joguines creatives. Entre els seus objectius hi ha fer xarxa i cuidar la comunitat.

  • La Impossible

També a Barcelona, hi ha aquesta llibreria especialitzada en català, amb una tria acurada de narrativa i assaig, i també de poesia, amb activitats literàries i un equip sempre disposat a fer recomanacions.

  • La inexplicable

Aquesta llibreria del barri de Sants aposta per la transformació social a través del pensament crític: "Creuen en el poder dels llibres per obrir la ment de les persones, ampliar horitzons i qüestionar idees preconcebudes".

  • Pebre Negre

Són al barri del Clot i estan especialitzades en literatura infantil i juvenil "perquè és l’etapa de la vida en què es llegeix amb més entusiasme i cal que hi hagi llibreries que es prenguin seriosament aquest primer contacte amb la literatura i no amaguin els llibres infantils i juvenils en un racó", i també en gastronomia.

  • Rocaguinarda

Al barri del Guinardó, aquesta llibreria està vinculada a dos grups de consum i ofereix també productes ecològics, de proximitat i comerç just. Tenen seccions especialitzades en cooperació, economia alternativa, sostenibilitat i cultura de pau.

  • Synusia

Aquesta llibreria i espai cultural de Terrassa, de proximitat i amb la vocació de tenir cura de la comunitat, proposa i genera continguts crítics a través del catàleg de llibres i de la programació i formació que ofereix.

  • Llavors

A l'Hospitalet de Llobregat, hi trobareu aquest espai que, més enllà de ser una llibreria vol "crear comunitat", ser "un punt de trobada i d’intercanvi on promoure vincles sòlids, un espai de calma i reflexió, però també de lluita i conscienciació a través dels llibres i activitats socials i culturals".

  • Ciutat Invisible

Aquest projecte cooperatiu i autogestionari dins del paraigües de La Comunal té com a objectiu la construcció d’alternatives laborals al treball assalariat i precari que imposa el sistema econòmic capitalista a través de la creació i difusió de contringuts crítics que impulsin processos de transformació política i social.

  • La tribu

Al barri de Sant Andreu, hi trobareu aquesta llibreria que pertany a la cooperativa El Cabàs de l’Elisa. Amb un ampli catàleg de literatura infantil i juvenil, volen ser un punt de trobada del veïnat perquè creuen que "com més serem, més llegirem".

  • La caníbal

Aquesta llibreria barcelonina, també vinculada a grups agroecològics i caràcter comunitari, és a més editora, productora i proveïdora de serveis culturals, amb perspectiva transfeminista, ecologista i decolonial.

  • Barra/Llibre

Són l'associació La Mordida i organitzen concursos literaris però també tenen una llibreria acollidora al barri de Sants de Barcelona, i sempre estan disponsades a donar un cop de mà per triar lectures.

Afegeix un comentari nou