Publicat el Reial Decret que permet que els becaris cotitzin a la Seguretat Social

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Publicat el Reial Decret que permet que els becaris cotitzin a la Seguretat Social

Resum: 

El passat dijous 27 d’octubre es publicava al BOE el Reial Decret 1493/2011 pel que es regula la inclusió al sistema de Seguretat Social dels treballadors que participen en programes de formació a les entitats.

La publicació, el passat dijous 27 d’octubre, del Reial Decret 1493/2011 siginifica l'establiment d'una regulació pels becaris, col·lectiu que fins ara es mantenia al marge del sistema de Seguretat Social.

El Ministeri de Treball ha calculat que les persones beneficiàries d’aquesta nova normativa podrien girar al voltant de les 30.000.

Aquesta mesura suposa l’obligació de cotitzar al règim general de la Seguretat Social, i per la base mínima, a les persones que es trobin en aquesta situació. Tanmateix, es cotitzaran per totes les contingències excepte per la d’atur.

Això suposarà que els becaris s’assimilaran als treballadors per compte aliè produint-se un moviment d’afiliació (alta i baixa) similar i aconseguint les mateixes cobertures (malaltia comú, accidents de treball, aportacions a pensions, etc.).

La mesura entra en vigor el dia 1 de novembre de 2011 encara que, atesa la immediatesa de la decisió, la Segureta Social permet aplaçar les quotes d’aquest primer mes fins al 31 de gener de 2012.

També s’estableix la possibilitat que els becaris puguin recuperar un màxim de dos anys, anteriors a la data d’entrada en vigor de la mesura, del temps que haurien d’haver estat cotitzant si hagués existit aquesta normativa.

Afegeix un comentari nou