Tu et veus el cafè i ells la llet

 Font:
Font:

Tu et veus el cafè i ells la llet

Resum: 

Alternativa 3 ONG col·labora amb la Fundación Zuá de Colòmbia per tal que una comunitat rural autosostenible ubicada a Sasaima pugui obtenir 10 vaques. Durant el 2011 s'han recaptar 3.684,60€, gràcies als clients que han comprat el Cafè Colòmbia d'Alternativa 3 i als clients de Bon Preu, que han aportat un donatiu de 2.000€.

L'any 2007 el Centre Rural d'Estudis Los Senderos, al municipi de Sasaima, Colòmbia, comptava només amb d'una vaca, la Silvana, que no proporcionava prou llet per a totes les famílies. Des de llavors, ja n'han aconseguit vuit més, a través del projecte Regala una vaca a Colòmbia, desenvolupat per Alternativa 3 ONG i Fundación Zuá.

Els diners per a aquest projecte s'aconsegueixen a través de donatius i per l'aportació de 0,20€ que fan els/les clients de la cooperativa de comerç just Alternativa3 cada cop que compren un paquet de Cafè Colòmbia. La idea és fàcil: tu compres cafè i fas una aportació perquè la llet la puguin prendre a Colòmbia, comprant vaques.

El Centre Rural d'Estudis Los Senderos el van crear diverses famílies de la Fundación Zuá que van decidir sortir dels barris suburbials de Bogotà i crear una comunitat rural autosostenible. Viuen dels productes conreats a la finca, de les incipients activitats ramaderes i de la cria de pollastres i la seva venda en el mercat local.

La llet és una part essencial de la seva dieta, una de les poques fonts de proteïnes. Ara ja tenen nou vaques, amb les quals tots poden prendre llet a diari i han començat a fer iogurts i formatges. Durant el 2012 intentaran aconseguir els diners per tal de poder comprar la darrera vaca i omplir així l'estable.

Afegeix un comentari nou