Els mitjans de comunicació es fan ressò de la Campanya catalana anti-tòpics sobre la immigració

 Font:
Font:

Els mitjans de comunicació es fan ressò de la Campanya catalana anti-tòpics sobre la immigració

Resum: 

Mitjans de comunicació de tota mena ens parlen aquests dies de la iniciativa de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, una proposta per intentar acabar amb els tòpics que envolten el fet migratori.

Amb aquest ressò es fa un primer pas amb la finalitat de la Campanya, que s'ha presentat aquests dies, de desmuntar els tòpics com que la immigració fa ús excessiu de la sanitat pública, dispara els pressupostos dels serveis socials i altres per l'estil.

Els estereotips amenacen la convivència i la cohesió social

Tòpics que amenacen directament la cohesió social i la convivència a casa nostra, a base de rumors infundats i estereotips sense fonament real.

Les dades reals sanitàries, econòmiques i de serveis socials son la principal eina de la Campanya institucional contra els falsos arguments que s'assenyalen, des d'alguna formació política xenòfoba, a informacions que neixen de percepcions parcials per part de sectors de la societat catalana.

Existeixen iniciatives prèvies, similars, de cada institució promotora de la nova Campanya, que han sigut la llavor d'aquesta acció, ara conjunta, a tres nivells de l'administració.

Afegeix un comentari nou