Més dels 50% dels menors condemnats reincideixen

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:

Més dels 50% dels menors condemnats reincideixen

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Després de l’estudi dut a terme pel Departament de Justícia en relació a la justícia juvenil i a l’evolució dels menors condemnats des de 2007 fins ara, es conclou que tot i que han baixat els delictes comesos pels menors, el percentatge de menors condemnats que reincideixen és del 58%.

Tot i que és cert que la xifra de reincidència en el cas dels menors ha baixat respecte anys anteriors, encarà és preocupant que un 58% d’aquest menors condemnats tornin a delinquir.

Sovint la situació d’aquests menors és el resultat d’un fracàs de la societat que els ha portat a viure en unes situacions de risc d’exclusió social tals, que les opcions reals de sortir-ne són mínimes. El problema radicaria en que un cop surten dels centres d’internament tornen al mateix nucli on van delinquir, segons afirma la Fiscalia de menors.
L’informe revela que les xifres de reincidència baixen quan la mesura penal que s’aplica als menors condemnats consisteix en la llibertat vigilada sota control d’un tutor, en comptes de l’internament en un centre.
Cal destacar la importància de la tasca del conjunt de la societat, amb acords, convenis de col·laboració i actuacions dutes a terme tant des de les entitats públiques com des de les entitats del sector associatiu, en el cas de l’aplicació de les mesures de medi obert (les previstes en la Llei orgànica 5/2000, que no impliquen la privació de llibertat del jove o menor). Aquesta responsabilitat de la societat esdevé prioritària sobretot en la integració del menor o jove, com també ho és la participació i integració de la comunitat en la resolució del conflicte, i en el suport al procés d’inserció social.

Afegeix un comentari nou