La CONFAVC albergarà una jornada sobre experiències d’aprofitament alimentari davant la nova realitat d’emergències socials als barris

Autor/a: 
CONFAVC

La CONFAVC albergarà una jornada sobre experiències d’aprofitament alimentari davant la nova realitat d’emergències socials als barris

Autor/a: 
CONFAVC

Resum: 

La Confederació d’AV de Catalunya albergarà el 6 de novembre a les 18 h una jornada sobre “Experiències ciutadanes d’aprofitament de menjar”.

La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) albergarà el 6 de novembre a les 18 h una jornada sobre “Experiències ciutadanes d’aprofitament de menjar”, amb la finalitat que les entitats veïnals i la ciutadania en general coneguin bones pràctiques i les puguin desplegar als barris. Segons l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), cada any es malbaraten 1.300 milions de tones de menjar; un terç del total que es produeix al món.

L’acte arrencarà a 18 hores amb les intervencions del president de la CONFAVC, Jordi Giró, i Alfons López, per part de l’entitat promotora de la campanya, Espai Ambiental, juntament amb Fundació ENT; i seguirà amb la ponència d’Ester Vivas, destacada activista per la sobirania alimentària i experta en temes de polítiques agràries.

A partir de les 18’40 s’iniciarà una taula rodona per a explicar tres experiències reeixides: la Botiga Solidària de Cornellà de Llobregat; El Plat de Gràcia i els espigoladors de Gallecs.


Aquesta jornada, que s’acabarà amb un debat i la intervenció de la presidenta de la Fundació ENT;, Maria Mestre al voltant de les 20’30h, s’emmarca dins d’una campanya més global que ha arrencat el mes d’octubre.

Durant aquest mes ja s’han publicat vídeos i informació viralitzada a la xarxes socials per a divulgar consells i altres experiències ciutadanes destacades sobre aprofitament alimentari. També s’ha posat en marxa la segona edició del fotoconcurs #jonollenço per a recollir més iniciatives similars.

Un altre acte públic rellevant previst serà l’àpat popular “Dinar de Sobrats” el 9 de novembre a la plaça Huertas Claveria del Poblenou –davant del Centre Cívic Can Felipa- elaborat amb aliments no vendibles recollits pels comerços del barri.

Inscripció gratuïta a: mjofra@ent.cat / 938935104

Twitter: @nollencemnimica #jonollenço i #aprofitem

Vídeos: #aprofitem:experiències ciutadanes d’aprofitament

http://www.youtube.com/channel/UCOpBvRnj-MoNW3fKlv2cVjg?feature=g-high-crv

Afegeix un comentari nou