Entitats guanyadores del XVIIè Premi del Voluntariat i del Premi Eliseu Colomer

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Entitats guanyadores del XVIIè Premi del Voluntariat i del Premi Eliseu Colomer

Resum: 

L'acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat va anar acompanyat de l'entrega dels XVII Premis de Voluntariat i els Premis Eliseu Colomer, que distingeixen l'activitat de voluntaris majors de 60 anys. Finalment, en el marc d'aquest acte, el conseller Jordi Ausàs es va referir a la nova llei d'acció voluntària.

El dia 9 de desembre es va dur a terme l'acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat. La benvinguda va ser a càrrec de la senyora M. Assumpció Vilà, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que va voler expressar la seva satisfacció per realitzar un acte conjunt amb l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més va recordar el 20è aniversari de la FCVS, agraïnt i reconeixent la tasca de totes aquelles persones que han participat en la seva trajectòria.

Tot seguit, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va procedir a l'entrega dels XVII Premis de Voluntariat. L'entitat guardonada en l'àmbit nacional ha estat l'Associació Hàbitat amb una dotació de 12.000 euros pel "Projecte Rius" dedicat a la conservació i millora dels rius. En l'àmbit local ha aconseguit el Premi dotat amb 8.000 euros el projecte "Ma estesa. Voluntariat Hospitalari" impulsat per l'Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya (ACASC). Finalment, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han estat Premiats amb una dotació de 4.000 euros en la modalitat votació popular pel projecte “Recolzament de l’acció voluntària del voluntariat al sector del lleure educatiu”.

Tanmateix, els guanyadors del Premi Eliseu Colomer 2009 han estat el projecte “Atenció a les necessitats bàsiques de les famílies en risc d’exclusió social i pobresa”, de l'entitat l'Hora de Déu amb una dotació de 6.000 euros i el Programa “Empreses amb cor” que promou Càritas Diocesana de Barcelona amb una dotació de 4.000 euros.

Un cop entregats tots els Premis es va donar pas a l'actuació musical del Cor de Gospel Carlit, que va recordar als assistents que moltes veus juntes sonen millor que una de sola i que l'associacionisme i el voluntariat són bàsics per construir un món més just. Després es va realitzar el parlament del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, el sr. Carles Martí Jufresa, que també va voler fer un reconeixement a la tasca voluntària i remarcar la seva importància en la societat actual.

Finalment, el conseller Jordi Ausàs va cloure l'acte incidint en el fet que a Catalunya hi ha més de 600.000 persones voluntàries i es va referir al teixit associatiu de Catalunya com una marca de país. Per acabar va anunciar als més de 400 representants del món associatiu i del voluntariat presents a l'acte que es realitzarà un procés participatiu per debatre la futura llei d'acció voluntària.

Més informació

Afegeix un comentari nou