Cacau de Comerç Just, l'únic cacau sense traces d'explotació infantil

Autor/a: 
AlterNativa3
 Font:
Font:

Cacau de Comerç Just, l'únic cacau sense traces d'explotació infantil

Autor/a: 
AlterNativa3

Resum: 

En el Dia Universal dels Drets de la Infantesa volem recordar que un dels principis fonamentals en els quals es basa el Comerç Just és no admetre l'explotació de mà d'obra infantil i treballar per eradicar-la.

Encara que costi de creure hi ha realitats devastadores d'explotació infantil com les que viuen diàriament milions de nens i nenes a les plantacions de cacau africanes. El treball infantil i les formes més salvatges d'explotació i d'esclavitud que sofreixen els menors d'edat en aquestes plantacions no són un fet aïllat ni inevitable, sinó la conseqüència d'un sistema comercial injust que es basa únicament en el benefici econòmic d'uns pocs.

El Comerç Just no només assegura que els productes derivats del cacau provenen de plantacions sense treball infantil, sinó que treballa activament per combatre les causes que provoquen que nens i nenes hagin de treballar. El Comerç Just proporciona uns ingressos millors i més estables als pares i mares d'aquests nens, així com formació tècnica i pre-finançament que permeten augmentar la productivitat i evitar endeutaments insostenibles, desincentivant d'aquesta manera haver de recórrer a la força de treball dels seus fills menors durant els mesos de collita. En paral·lel, el Comerç Just incita a les i els productors al fet que destinin la prima que reben per vendre a través d'aquests canals alternatius en projectes comunitaris, sent les escoles i la formació de professorat local unes de les iniciatives més habituals.

El cacau de Comerç Just representa una alternativa real, pràctica i concreta als diferents aspectes i desafiaments que caracteritzen a l'injust sistema de producció i comercialització del cacau al món. No obstant això actualment només una mica més de l'1% del cacau que es consumeix al món és de Comerç Just. Està a les mans de cadascun de nosaltres canviar aquesta realitat i aconseguir que augmenti aquest percentatge, consumint cacau de comerç just aportem el nostre gra de sorra en la lluita contra l'explotació infantil.

Informació basada en el “Monogràfic sobre el cacau” elaborat per la Coordinadora Estatal de Comerç Just al maig del 2014.

Afegeix un comentari nou