Cinema sense barreres a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cinema sense barreres a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La institució universitària va endegar el passat desembre un projecte per eliminar els impediments existents per les persones amb alguna classe de discapacitat a l’hora de veure pel·lícules a la sala de cinema del Campus.

El dijous 1 de desembre es posava en marxa a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) un projecte per fer infoaccessible la sala de cinema d’aquesta universitat. La infoaccessibilitat consisteix a trencar les barreres que imposen les discapacitats sensorials per a l’accés a les comunicacions. Des del 2009, la UAB s’ha mostrat preocupada en aquest aspecte i col·labora amb la ONCE i l’Imserso per aconseguir que totes les persones puguin seguir les activitats independentment de les discapacitats sensorials a totes les sales d’actes.

Des del 2009, la UAB s’ha mostrat preocupada en aquest aspecte i col·labora amb la ONCE i l’Imserso

Aquestes actuacions, tant la del cinema com les prèvies realitzades a diverses sales d’actes, s’emmarquen dins del projecte d’Infoaccessibilitat als Auditoris de la UAB, el qual compta amb la col·laboració de la Facultat de Traducció i Interpretació, el grup de recerca Caiac i la Unitat d’Estudiants i de Cultura.

L’adaptació de la sala de cinema s’ha fet mitjançant Universal Accessibility System (UAS). El sistema es connecta a dispositius mòbils (amb sistema operatiu Android) per transmetre continguts en temps real que van des dels subtítols fins a les vibracions, passant per audiodescripcions i subtítols parlats. Per accedir a la xarxa, el públic no necessita connexió a Internet. A través de l’UAS, es facilitat l’accessibilitat a persones que pateixen discapacitat visual o auditiva, però també a aquelles amb discapacitats cognitives o amb dificultats per entendre la llengua en que es desenvolupa l’espectacle.

Projeccions cinematogràfiques

Desprès de la projecció de Match Point el passat 1 de desembre, està previst que el cicle de cinema accessible segueixi amb Scoop (19 de gener), Cassandra’s Dream (23 de febrer), Layer Cake (19 de març) i Slumdog Millionaire (23 d’abril). La presentació d’aquest cicle, on el principal protagonista de la mostra serà Woody Allen, amb tres de les seves pel·lícules, comptarà amb la presència de representants d’ONCE i del Comitè d’Accessibilitat de Nacions Unides i tindrà lloc el proper 19 de gener d’aquest 2012.

Afegeix un comentari nou