Dia Internacional de la Dona: dones a Catalunya i dones a Madagascar, un mateix objectiu

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Dia Internacional de la Dona: dones a Catalunya i dones a Madagascar, un mateix objectiu

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

Yamuna és una fundació gestionada per dones. Són 16 a Catalunya: les dues responsables de l’ONG, les responsables de les delegacions de Manresa i de El Prat de Llobregat, les tècniques, les voluntàries habituals, la coordinadora general i 22 de les 34 persones que treballen a Madagascar. Aíxí podem afirmar que el motor i l’ànima d’aquesta ONG són les dones.

La seva principal estratègia per donar suport a les dones en situació de marginalitat es concreta en un programa d’integració sociolaboral, que culmina amb la localització d’un lloc de treball o se’ls ofereix entrar a la Cooperativa de dones de Yamuna, regida per criteris de começ just.

Aquesta petita empresa a Madagascar, anomenada Vehivavy mihary, ha començat a caminar amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Manresa, però ha rebut una forta empenta de la dissenyadora JULIE PLOTTIER, al fer un treball en equip amb les dones de la cooperativa, per preparar la primera col.lecció d’objectes de decoració per habitacions infantils.
L’esmentada col.lecció es va presentar a la Fira Maison & Objet de París, una de les més reconegudes internacionalment en el seu àmbit, els dies 21 al 25 de gener. L’èxit va ser rotund, doncs els visitants van copsar la feina feta amb el cor, l’esforç per la qualitat, la imaginació en els dissenys, l’humor en els missatges i el compromís amb els criteris de comerç just.

La Julie Plottier ens diu que els seus producte són “històries d’amistat entre nens i nenes i animals divertits, que amb molt d’humor transmeten missatges d’amor, alegria i respecte a l’altre”.
Aquest projecte de treball conjunt de les dones a Catalunya i les dones a Madagascar té un mateix objectiu, la lluita per un món més just.

+ info: www.yamuna.org


(*) L’ONG YAMUNA va ser fundada l’any 2000 per un grup de persones que comparteixen la inquietud d’aconseguir un món més just, on tothom pugui accedir al menjar, a la atenció médica, a l’escola, a tenir una vivenda, a un lloc de treball digne; on la llibertat d’expressió, el dret a participar en les decisions polítique sigui reconegut; on el treball infantil, l’explotació sexual, l’explotació laboral siguin rebutjats.

Afegeix un comentari nou