El Parlament atorga la Medalla d’Honor a Càritas i a Òmnium Cultural

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

El Parlament atorga la Medalla d’Honor a Càritas i a Òmnium Cultural

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

El Parlament de Catalunya atorga la Medalla d’Honor a Òmnium Cultural per “la seva defensa de la llengua i cultura catalana” i a Càritas “per la justícia social, la lluita contra la pobresa i la reinserció social. L’entrega de la màxima distinció serà el pròxim 10 de setembre i obrirà els actes institucionals de la Diada.

La mesa del Parlament de Catalunya va atorgar el 18 de juliol la Medalla d’Honor, la seva màxima distinció, a Òmnium Cultural i a Càritas de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va argumentar el reconeixement a Òmnium Cultural “per la seva defensa perseverant de la cultura i la llengua catalana al llarg del seu mig segle d’existència i per la seva difusió constant i compromesa que fa dels valors lligats a la catalanitat”. I a Càritas, ja que “coordina l’actuació de totes les Càritas diocesanes catalanes”, i “pels impulsos de justícia social que l’han caracteritzat des dels anys quaranta del segle passat, sempre al peu del carrer i lluitant contra la pobresa i per la reinserció social de les persones i col·lectius marginats”.

Des de l’any 1992, Càritas Catalunya és l’òrgan de l’Església que s’ocupa de l’acció caritativa i social. Està constituïda per les Càritas Diocesanes de Barcelona, Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, Urgell i Vic. Càritas Catalunya té, entre d’altres objectius, actuar com espai de trobada, de diàleg i d’ajuda mútua de les Càritas, coordinar les activitats dels seus membres i gestionar actuacions concretes sobre els programes comuns per tot el territori. A més, organitzen jornades de formació adreçades a totes les persones que participen en l’activitat de Càritas. En quant a la xarxa associativa, Càritas participa activament en la Taula del Tercer Sector Social i en la Federació Catalana de Voluntariat Social.

El lliurament de la màxima distinció que atorga la cambra serà el 10 de setembre al vespre i obrirà els actes de commemoració de la Diada.

Afegeix un comentari nou