El premi Solé Tura vol donar a conèixer les malalties neurodegenaratives

 Font:
Font:

El premi Solé Tura vol donar a conèixer les malalties neurodegenaratives

Resum: 

Es convoca el primer Premi Solé Tura per reconèixer la feina i la professionalitat del sector i fomentar el coneixement i divulgació d’aquestes malalties. El premi, dotat amb 3000 euros i que es lliurarà al setembre, està convocat per la Fundació Uszheimer. Es valoraran treballs audiovisuals i documentals de nova creació entorn a malalties com l’Alzheiemer o el Parkinson, per exemple.

Treballs documentals inèdits, d’entre 5 i 52 minuts, que parlin sobre l’Alzheimer, el Parkinson o qualsevol altra malaltia neurodegenerativa són les obres que poden aspirar a rebre el I Premi Solé Tura, convocat per la Fundació Uszheimer amb la col·laboració de la Fundació ESCAC. L’objectiu és convidar els estudiants i experts en l’àmbit de la producció de documentals i pel·lícules perquè puguin donar a fer treballs documentals sobre aquestes malalties associades a l’envelliment.

Albert Solé Bruset, que va guanyar el Goya al Millor Documental per la pel·lícula Bucarest, la memòria perduda sobre el seu pare, Jordi Solé i Tura polític destacat i un dels pares de la constitució, serà el president del jurat. Actuaran com a membres del jurat vocals experts en les malalties d’Alzheimer, Parkinson i altres patologies neurodegeneratives associades a l’envelliment, així com experts en l’àmbit de la producció de films.

Es valorarà la qualitat científica, l’enfocament innovador, l’actualitat temàtica i, especialment, els aspectes metodològics, el treball de camp, la solidesa argumental, la claredat de les conclusions i l’adequació per a la publicació immediata.

El termini màxim per a l’entrega dels treballs serà el 2 de juliol de 2010 i la resolució del jurat es donarà a conèixer en un acte commemoratiu del Dia Mundial d’Alzheimer el pròxim 21 de setembre de 2010.

El premi estarà dotat per la Fundació Uszheimer i la Fundació ESCAC amb la quantitat de 3.000 euros, així com amb la possibilitat de difusió del documental mitjançant una cadena de televisió.


+ info. http://www.fundaciouszheimer.org/catala/publica.php

Afegeix un comentari nou