Els programes sobre estratègia d’immigració a Barcelona reben el reconeixement internacional.

Autor/a: 
Comunicacio FCVS
 Font:
Font:

Els programes sobre estratègia d’immigració a Barcelona reben el reconeixement internacional.

Autor/a: 
Comunicacio FCVS

Resum: 

Diversos programes de l’ajuntament de Barcelona, com la Xarxa Barcelona antirumors, el Consell Municipal d’Immigració o el Programa Noves Famílies per ajudar al reagrupament han estat motiu d’atenció per diversos organismes internacionals, com el Consell i la Comissió Europea, la Universitat d’Oxford.

En els darrers mesos, delegacions del Quebec, Estocolm, Ginebra i Gràcia ha visita la ciutat per conèixer els projectes barcelonins i estudiar com aplicar-los en llurs països.

D’altra banda, el Consell d’Europa, que ha qualificat Barcelona com una de les ciutats europees amb un més alt grau d’interculturalitat, ha proposat implementar la “Xarxa antirumors” en l’àmbit europeu. Precisament l’estratègia antirumors, que tracta de desmentir els mites i calumnies el voltant de la immigració, és una de les propostes que han tingut una millor acollida.

La Xarxa BCN Antirumors
Constituïda des de juliol del 2010, compta amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona i més de 240 entitats, associacions i persones a títol individual.
La Xarxa està oberta a noves adhesions que comparteixin els objectius de l’estratègia antirumors i que qui col·laborar en la difusió dels seus missatges. Amb aquesta finalitat, s’ofereixen diferents formats de participació.
En el moment actual, el Grup Executiu (30 entitats amb una gran implicació en el funcionament de la Xarxa), està treballant en la definició dels objectius i accions de la Xarxa per l’any 2012.

Afegeix un comentari nou