Entitats i ciutadania enceten campanyes per una sanitat universal

 Font:
Font:

Entitats i ciutadania enceten campanyes per una sanitat universal

Resum: 

Amnistia Internacional, Metges del Món i Red Acoge alerten que la retirada de targetes sanitàries a immigrants en situació irregular pot posar en perill la vida de milers de persones. Per això, han iniciat una campanya per demanar a les comunitats autònomes que no adoptin mesures regressives en l'accés a la salut i que mantinguin l'assistència sanitària per a tothom.

Aquestes tres entitats denuncien que la limitació de l'accés a l'atenció sanitària per a les persones migrants majors d'edat en situació irregular a la modalitat d'urgències i assistit per embaràs, part i postpart, així com el retrocés en la universalitat de l'accés a l'atenció sanitària per a les persones espanyoles constitueixen mesures regressives i discriminatòries.

Consideren que les comunitats autònomes han de garantir l'accés a la sanitat de totes les persones i per això t'animen a signar una petició adreçada a les comunitats autònomes per tal que compleixin amb les seves obligacions respecte al dret a la salut.

Es tracta d'una campanya posada en marxa en resposta a la reforma sanitària introduïda pel Reial Decret Llei 16/2012.

Aquesta no ha estat l'única iniciativa engegada en aquest sentit. Persones usuàries i treballadores del Sistema Nacional de Salut han llançat la campanya de desobediència civil Yo SÍ, sanidad universal i FACUA-Consumidores en Acción ha posat en marxa una iniciativa per promoure un recurs d'inconstitucionalitat. Pots veure un vídeo d'aquesta darrera:

Afegeix un comentari nou