Front comú de les ONG i el Govern català per reclamar el compliment de la Sentència del Suprem

Autor/a: 
Comunicació-FCVS/La Taula

Front comú de les ONG i el Govern català per reclamar el compliment de la Sentència del Suprem

Autor/a: 
Comunicació-FCVS/La Taula

Resum: 

Les entitats socials de Catalunya, que representen el 23% del conjunt del Tercer Sector Social Espanyol, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries s’han reunit aquest matí per establir un front comú per tal de reclamar al govern de l’Estat que acati la sentència del Tribunal Suprem respecte el 0,7% de l’IRPF.

A la reunió també hi han participat i intervingut, donant el seu suport, membres d’entitats catalanes que alhora formen part d’organitzacions estatals: Càritas, la Federació Catalana de la Unió Democràtica de Pensionistes (la seva entitat referent estatal és UDP), Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (la seva entitat referent estatal és Cermi), Federació d'Organitzacions Catalanes de Gent Gran Dones i Família (la seva entitat referent estatal és CEOMA), la Federació d'Associacions de Familiars d'Alzheimer de Catalunya (la seva entitat referent estatal és la Confederación española de familiares de enfermos de Alzheimer)...

Suport unànime i sense fisures de les 7.500 ONG socials catalanes a la Generalitat per tal que es faci efectiva la sentència.

Durant la compareixença davant els mitjans de comunicació, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras ha denunciat que el govern de l’Estat“no reconeix el que ens diuen les sentències judicials” i ha destacat el fort i ric teixit associactiu que té Catalunya respecte altres comunitats de l’Estat. Guiteras ha recordat la seva total disposició a establir ponts de diàleg amb el govern de l’Estat i les plataformes Estatals del Tercer Sector per tal de trobar una solució a aquest tema.

Per la seva banda, la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha ressaltat la necessitat de distribuir els diners recaptats a través de la casella de fins socials des de Catalunya ja que “des de la proximitat es gestionen molt millor els projectes adreçats a atendre les persones més vulnerables”.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ha reclamat fermament el compliment de la sentència del Suprem i ha reclamat al govern de l’Estat que “s’han d’acatar totes les sentències judicials; les que agraden i les que no”. Cleries ha posat en valor el front comú entre entiats socials i el govern català per “ser més forts” i fer acatar la sentència.

Continguts relacionats:

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou