Integració social, cultural i lingüística a les comarques gironines

 Font:
Font:

Integració social, cultural i lingüística a les comarques gironines

Resum: 

Aquest cap de setmana s'ha realitzat l’acte d’obertura del Projecte Rossinyol al Teatre Municipal de Girona i als ajuntaments de La Bisbal d'Empordà, Banyoles, Olot i Blanes el qual pretén establir una xarxa de dinàmiques entre estudiants de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centre de secundària de les comarques de Girona.

Orígens

El Projecte Rossinyol de la UdG té els seus orígens a la ciutat a lsrael, on, a mitjans anys setanta, s’estableix un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desafavorides anomenat Perach project i que posteriorment es va desenvolupar a diferents universitats europees.

El 1998 la universitat de la ciutat de Malmö (Suècia) va voler desenvolupar un projecte similar amb la voluntat d’establir relació i de diàleg entre estudiants de la Universitat i alumnes de primària de la ciutat, majoritàriament immigrants i com que el rossinyol era la mascota de Malmö i simbolitza “un ocell petit que canta meravellosament quan se sent segur” van considerar que aquest representava perfectament la filosofia d'aquest projecte.

A partir d'aqui, va sorgir el projecte europeu Nightingale (rossinyol en anglès) on participen universitats i escoles d'arreu d'Europa com la UdG.

En què consisteix?

A partir de voluntaris/àries s'acompanya periòdicament a un nen/a per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d'oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. i d'aquesta manera es pretén facilitar i accelerar el seu procés d’integració.

Per tal de ser voluntari/ària només cal disposar de 3h durant la setmana per acompanyar un alumne de primària d'ESO d'origen estranger amb l'objectiu d'esdevenir un referent pel nen o nena i fer amb ell/a activitats de lleure per mostrar-li àmbits que d'altra forma li serien difícils d'accedir. A més, també es realitza una formació previa i es realitzen periòdicament sessions de seguiment.

Afegeix un comentari nou