L’Ajuntament de Barcelona garanteix a 7.500 joves la renda mínima

 Font:
Font:

L’Ajuntament de Barcelona garanteix a 7.500 joves la renda mínima

Resum: 

Es donarà una ajuda de 100 euros al mes a 7.500 joves menors de 16 anys que demostrin no tenir suficients ingressos per cobrir les necessitats bàsiques alimentàries, higièniques i escolars.

Uns 7.500 menors de 16 anys en situació de pobresa rebran a partir de març una ajuda mensual de 100 euros per dedicar-la a aliments, material escolar i roba. L’Alcalde de Barcelona Xavier Trias va accedir a facilitar, entre altres mesures socials, aquesta prestació perquè el PSC accedís a aprovar els pressupostos.

Per tal d’accedir a l’ajuda, els ingressos de la unitat familiar han de ser menors a 5.975 a l’any, import que es considera l’Indicador de Renda de Suficiència. Concretament, 6.398 infants que ja tenen una beca menjador aquest curs escolar poden accedir directament a l’ajuda, ja que el Consistori ja disposa del seu informe de vulnerabilitat.

L’Ajuntament de Barcelona farà efectiva la paga a través d’una targeta moneder des del mes de març. Igualment pagarà l’import dels mesos anteriors de l’any, fins i tot a aquells que tramitin l’accés a la prestació posteriorment. Les entregues es realitzaran en plena precampanya electoral, tot i que la mesura es va acordar l’any passat. L’ajuda serà inicialment per un any.

Afegeix un comentari nou