L'economia solidària funciona, col·labora en la seva difusió!

 Font:
Font:

L'economia solidària funciona, col·labora en la seva difusió!

Resum: 

Treballar, consumir, estalviar, divertir-se, aprendre, habitar... tot això és possible dins l'economia solidària. Amb l'objectiu de demostrar-ho, la Xarxa d'Economia Solidària (XES), integrada per una cinquantena d'entitats, organitza la 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya, el 27 i 28 d'octubre. Per poder-la portar a terme, s'ha posat en marxa un projecte de microfinançament a través de Goteo.org.

L'economia solidària la formen totes aquelles organitzacions amb activitat econòmica de producció, distribució, comercialització, consum o estalvi que es desenvolupa sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi i socialment responsables.

La 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) mostrarà durant dos dies un nombre significatiu i representatiu d'empreses i entitats del sector, per tal de donar-los a conèixer a la ciutadania. Es desenvoluparà el 27 i 28 d'octubre, a l'antic recinte fabril Fabra i Coats (C/ Sant Adrià, 20) de Barcelona i serà de portes obertes.

Totes les transaccions econòmiques que es realitzin en el marc de la fira es faran amb moneda social. Llavors, els i les visitants que vulguin comprar productes durant la fira hauran de bescanviar euros per ecosols a la guixeta de canvi.

Una altra economia està en funcionament cada dia, generant alternatives al capitalisme i a la crisi.

Convençuda de que l'economia social i solidària és una opció que pot resoldre la major part de necessitats materials (treball, consum, estalvis, oci, educació, habitatge, etc.), amb aquesta fira la Xarxa d'Economia Solidària vol divulgar les alternatives que aporta i implicar la ciutadania en aquesta transformació.

Per poder organitzar la fira, però, necessita la col·laboració de persones i entitats. Així, per poder garantir la infraestructura bàsica i la comunicació de la fira, ha posat en marxa una campanya de microfinançament a la plataforma Goteo.org.

Depenent de l'aportació econòmica que es faci, es poden aconseguir com a obsequi ecosols per gastar durant la fira, així com un llibre sobre Economia Social i Solidària publicat per la XES.

La Xarxa d'Economia Solidària treballa per donar visibilitat i estendre unes pràctiques econòmiques alternatives que s'arrelen en la fertilitat social de la tradició cooperativa, en les noves experiències inclusives i solidàries i en un nou paradigma que situa l'activitat econòmica al bell mig de les necessitats humanes.

Afegeix un comentari nou