La col·laboració i aliances entre empreses i ONG és necessària i profitosa per a tots

Autor/a: 
Comunicació-FCVS
 Font:
Font:

La col·laboració i aliances entre empreses i ONG és necessària i profitosa per a tots

Autor/a: 
Comunicació-FCVS

Resum: 

Barcelona acull un taller formatiu sobre Voluntariat Corporatiu que reivindica la necessitat de potenciar aquest tipus de col·laboracions entre el segon i el tercer sector i assegura que se’n beneficia l’empresa, les ONG i la societat en general. Durant el 2011 Any Europeu del Voluntariat hi ha la voluntat de fomentar i potenciar el voluntariat corporatiu.

Aquest dijous s’ha celebrat a Barcelona un taller formatiu sobre Voluntariat Corporatiu, un taller que també s’ha dut a terme a Madrid i València i que forma part d’un projecte europeu de foment del voluntariat corporatiu. A Barcelona ha estat organitzat per Forética, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundar i Acción Contra el Hambre. Ha comptat també amb la presència del Casal d’Esplai Can Vidalet Pubilla Casas i l’empresa Contratas y Obras que han explicat els seus casos d’èxit i bones practiques.

Algunes de les principals conclusions a les que s’ha arribat durant el taller són:

  • El Voluntariat Corporatiu és necessari i profitós per a totes les parts. Perquè pugui representar un valor afegit per a totes les parts, s’ha de desenvolupar conjuntament tant el programa i com les activitats.
  • L’empresa ha de seguir una coherència global i les ONG se n’han d’assegurar aplicant els seus codis ètics per decidir amb quines empreses col·laboren i amb quines no.
  • Les activitats de voluntariat corporatiu han de ser sostenibles en el temps per a poder fer front a necessitats més arrelades a la comunitat
  • A nivell empresarial el voluntariat corporatiu ha de ser: voluntària per part dels treballadors, no remunerat, que es dugui a terme en horari laboral i que, malgrat el dugui a terme el treballador, estigui organitzat per l’empresa.

Un dels reptes del 2011 és la incorporació d’una part de la població en el voluntariat social, ja que es calcula que el 75% dels europeus no fa ni ha fet mai de voluntari. Justament el voluntariat corporatiu seria una bona manera d’aconseguir-ho.

Durant el curs es va lliurar el Quadern sobre Voluntariat Corporatiu. Es tracta d'un quadern d'investigació elaborat per Forética que està plantejat com una guia d'aproximació al voluntariat corporatiu i a la vegada com un manual de consulta per a les entitats i empreses que ha estan participant en projectes de voluntariat conjunts.

Afegeix un comentari nou