La FEDAIA preocupada pel futur dels programes de formació i inserció per a joves

 Font:
Font:

La FEDAIA preocupada pel futur dels programes de formació i inserció per a joves

Resum: 

La FEDAIA, federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants i joves desemparats o en risc d'exclusió social, demana al govern un esforç polític per garantir la continuïtat dels programes de formació i inserció adreçats als joves, com ara els PQPI, per tal de donar oportunitats als adolescents que pateixen fracàs escolar.

El 29% dels alumnes a Catalunya i Espanya s'enfronta al problema del fracàs escolar, el doble que la mitjana europea. Són dades de l'Informe sobre fracàs escolar a Catalunya publicada el mes de febrer de 2012 per la FEDAIA, Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la infància i l'adolescència.

Projectes d'inserció sòciolaboral com ara els cursos ocupacionals i els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) ofereixen a aquests joves l'oportunitat de seguir-se formant. Ara, però, la FEDAIA veu perillar la continuïtat de molts d'aquests projectes, arran de les retallades dels departaments d’Ensenyament i de Treball.

Amb l'objectiu de demanar al govern un esforç polític per garantir la continuïtat dels programes, aquesta federació ha fet arribar una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, "alertant-lo sobre aquesta situació i sobre les conseqüències que això pot tenir sobre els joves que abandonen prematurament el sistema educatiu i que ara es quedaran en el carrer".

Pots trobar més informació en aquesta notícia publicada per la FEDAIA a Canalsolidari.org.

Afegeix un comentari nou