La Formiga busca joves xinesos i catalans per participar en un projecte d'intercanvi cultural

Autor/a: 
Associació sociocultural La Formiga
 Font:
Font:

La Formiga busca joves xinesos i catalans per participar en un projecte d'intercanvi cultural

Autor/a: 
Associació sociocultural La Formiga

Resum: 

"Parlem?" és un programa d'intercanvi cultural i lingüístic entre joves d'origen xinès i autòcton d'entre 12 i 16 anys que persegueix un doble objectiu. Per una banda, vol facilitar la integració dels joves xinesos nouvinguts a la societat catalana, tot afavorint l’aprenentatge lingüístic, cultural i la relació amb els seus nous companys; i per l'altra, afavorir l'apropament dels joves autòctons amb inquietuds per la cultura xinesa a aquesta llengua i cultura.

"Parlem?" és un programa d'intercanvi lingüístic i cultural entre joves xinesos nouvinguts i joves catalanoparlants d'entre 12 i 16 anys que es va posar en marxa l'any passat, amb la participació de 12 joves.

L'Espai "Parlem?" vol ser una plataforma per la relació i la creació de solidaritats per als joves nouvinguts i autòctons, a través d'activitats lúdiques i d'aprenentage compartit. El projecte s'engegarà a partir de la segona setmana d'octubre i fins al desembre oferirà un programa d'activitats setmanals pensades per afavorir l'intercanvi de coneixements entre els joves xinesos i catalans, dinamitzades per Yuna Qu, la mediadora d'origen xinès de La Formiga. Es surà a terme els dimecres, de 16:30 a 19:00, a la seu de La Formiga.

Doble objectiu

El projecte persegueix, per una banda, facilitar la integració i adaptació dels joves xinesos nouvinguts a la societat d'acollida millorant el seu coneixement del català i altres aspectes culturals, així com la relació amb els seus companys d’estudis fora de l’àmbit escolar. També busca apropar als joves autòctons la llengua i la cultura xineses i donar-los la oportunitat de participar en activitats de lleure amb joves nouvinguts fomentat així la convivència i el trencament de prejudicis i estereotips. El "Parlem?" ha rebut el suport de l'Ajuntament de Barcelona per a la seva realització.

En aquests moments La Formiga està buscant joves interessats a particicipar-hi, tant a través de la difusió al barri com amb el contacte amb instituts de secundària o entitats que treballen amb joves al districte Sants-Montjuïc.

Si esteu interessats en participar o voleu més informació, escriviu-nos a info@laformiga.org o truqueu-nos al 93 443 82 07.

Afegeix un comentari nou