La Fundació Banc dels Aliments necessitarà 3.800 voluntaris per al novembre

La Fundació Banc dels Aliments necessitarà 3.800 voluntaris per al novembre

Resum: 

A Catalunya un 20% de la població viu amb menys d’un 60% de salari mínim interprofessional i més de 500.000 persones no arriben al 40%. Ara ja són més d’un milió les persones que passen fam al nostre país; en pocs anys l’index de pobresa s’ha doblat. Aquesta situació fa que cada dia els Bancs dels Aliments rebin més peticions d’ajut alimentari a través de les entitats benèfiques que conformen la xarxa d’ajut alimentari.

Per aquests motius el Banc dels Aliments de Catalunya va encetar l’any passat el projecte: Gran recapte d'aliments a Catalunya, que té com a objectiu potenciar la participació de tots els ciutadans i ciutadanes, fent-los sensibles a la nostra realitat més immediata. Aquesta iniciativa, cerca la implicació de la població, mitjançant una contribució en forma de recollidad’aliments.

3.500 voluntaris per els dies 26 i 27 de novembre
Aquest any, a la província de Barcelona es necessitaran uns 3.500 voluntaris, repartits per les principals ciutats i capitals de comarca als punts de recollida (supermercats i hipermercats); així com uns 300 voluntaris a la seu del Banc dels Aliments per a la classificació I emmagatzematge dels aliments rebuts durant el cap de setmana.

Els Objectius de la campanya 2010 són:
1.- Recaptar aliments: Els productes que demanaran seran arròs, pasta, llegums, llet, oli, llaunes de conserva, en definitiva aliments nutritius de llarga durada. Els aliments recaptats seran traslladats als diferents Bancs dels Aliments per ser distribuïts entre les entitats no lucratives que els faran arribar a les persones més necessitades, previ registre I classificació.
2.- La difusió: Sensibilitzar I mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada afavorir una col·laboració continuada amb el Banc dels Aliments durant tot l’any.
www.bancdelsaliments.org

Comentaris

Banc d'aliments

Afegeix un comentari nou