Moren 21 persones que estaven treballant en una fàbrica de roba a Bangladesh

 Font:
Font:

Moren 21 persones que estaven treballant en una fàbrica de roba a Bangladesh

Resum: 

Sindicats de Bangladesh i organitzacions internacionals reclamen una revisió de la normativa de seguretat després de l'incendi de la fàbrica tèxtil "Garib & Garib"-proveïdora de la marca H & M. Davant l’incendi que ha causat la mort a 21 persones i ha deixat ferides a altres 50 a la a fàbrica tèxtil "Garib & Garib" de Bangladesh, els sindicats del tèxtil de Bangladesh i les organitzacions internacionals de defensa dels drets laborals, com la Campanya Roba Neta – que coordina SETEM-, s'uneixen per reclamar una revisió de la normativa de seguretat en la indústria de la confecció del país asiàtic.

Aquesta acció urgent, per reclamar justícia per les víctimes i l'adopció de mesures immediates i efectives per prevenir tragèdies com aquesta en el futur, es concreta a través de l'enviament de cartes al Govern de Bangladesh, a les empreses clients internacionals i l'amo de la fàbrica "Garib & Garib". La xarxa internacional Campanya Roba Neta està divulgant aquesta acció en 13 països europeus.

Els treballadors i les treballadores de "Garib & Garib" van quedar atrapats a l'edifici que, segons les primeres informacions, tenia una porta tancada i una altra inaccessible, les escales bloquejades per mercaderies i materials industrials i la ventilació de l'edifici era molt pobre. Els bombers van informar que els equips d'extinció d'incendis de la fàbrica eren "pràcticament inútils". A l'agost de 2009 un altre incendi a la mateixa fàbrica va matar un bomber i va ferir a set.

Fotografía: www.cleanclothes.org

Afegeix un comentari nou