Neix la Plataforma del Tercer Sector d'Espanya

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

Neix la Plataforma del Tercer Sector d'Espanya

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

Aquest dimarts 10 de gener ha culminat a Madrid el naixement de la Plataforma del Tercer Sector, una entitat a nivell espanyol composta per set grans organitzacions. En l'Assemblea constituent s'ha escollit també l'equip directiu, encapçalat per Luciano Poyatos (Plataforma del Voluntariado de España) com a president.

El 2012 arrenca amb una nova entitat de 3r nivell d'àmbit estatal. Aquest dimarts s'ha constituït a Madrid la Plataforma del Tercer Sector, una nova entitat que afirma ser un factor de cohesió i d'unitat d'acció per defensar el valor social, benestar, drets socials i promoure la col·laboració públic-privada màxim benefici dels més desfavorits.

Les set organitzacions que formen part de la nova iniciativa de la plataforma d'ONG d'Acció Social són: la Plataforma de ONG de Acción Social, Plataforma del Voluntariado de España (PVE), la Red Europea de Lucha Contra la Pobreza y la Exclusión Social de España (EAPN), el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (Cermi), Cruz Roja Española, Cáritas Española, y la Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE).

La Plataforma del Tercer Sector inclou entre les seves prioritats l'impuls actiu de l'articulació del Tercer Sector en tot el territori i la promoció d'un clima de cooperació ja existents en algunes plataformes àrees territorials, que seran convidats al diàleg i la seva possible participació de futur.

Membres de la junta:

President:

Luciano Poyato Roca (Plataforma del Voluntariado de España).

Vicepresidents:

Juan Lara Crevillén (Plataforma de ONG de Acción Social)

Carlos Susías Rodado (Red Europea de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social EAPN-ES)

Luis Cayo Pérez Bueno (Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad CERMI)

Fernando del Rosario Romero (Cruz Roja Española)

Sebastián Mora Rosado (Cáritas Española)

Secretari General:

Rafael de Lorenzo García (Organización Nacional de Ciegos Españoles ONCE)

La Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya no formarà part

La Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya, que ja va aprovar en assemblea el juliol passat els requisits per participar en aquesta nova plataforma, ha explicat a través de la seva pàgina web que no participa directament d'aquesta plataforma però si que hi col·laborarà.

La Federació Catalana de Voluntariat Social, per la seva banda, ha assistit a l'Assemblea constituent de la Plataforma com a membre de la Plataforma del Voluntariado de España. La presidenta de la FCVS, Francina Alsina, ha estat la representant a l'assemblea.

Comentaris

Com es possible que no hi hagi ni una dona a la junta de la Plataforma? El Tercer Sector està composat pel 75% de dones!

Afegeix un comentari nou